Τοπικά

Τ. Πετρόπουλος από τον Βόλο: 90 εκατ. ευρώ τον μήνα για συντάξεις στη Μαγνησία

“Η κοινωνική ασφάλιση αποτελεί πολύ μεγάλο βραχίονα της οικονομικής ανάπτυξης» δήλωσε σήμερα από τον Βόλο ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Τάσος Πετρόπουλος και ανακοίνωσε πως η εθνική σύνταξη θα αυξάνεται με την αύξηση του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στη Θεσσαλία καταβάλλονται κάθε μήνα 311.000 συντάξεις σε 200.000 συνταξιούχους που αντιστοιχούν σε 153 εκατομμύρια ευρώ. Στη Μαγνησία καταβάλλονται κάθε μήνα 90 εκατομμύρια ευρώ σε συντάξεις.
«Η ΝΔ θέλει να αναπτύξει την ιδιωτική ασφάλιση αλλά για μας αυτό δεν είναι επιλογή» τόνισε.
Σημείωσε πως η Κυβέρνηση άλλαξε τους δείκτες της οικονομίας που παρέλαβε και θα αλλάξουν οι ασφαλιστικές κλίμακες στα εισοδήματα από 25 εως 70 χιλιάδες ευρώ, το 2018, γιατί σήμερα υπάρχει επιβάρυνση.
«Η αντιδικία με τη ΝΔ οφείλεται στο γεγονός ότι έχουμε άλλο πρόταγμα πολιτικό για την κοινωνική ασφάλιση. Εμείς θεωρούμε την κοινωνική ασφάλιση σημαντικό πυλώνα της οικονομίας», ανέφερε και είπε πως επί ΝΔ έφυγαν δισεκατομμύρια στα νησιά του Παραδείσου…
«Η χώρα βγαίνει από την κρίση και το επόμενο βήμα είναι η μείωση του χρέους. Η έξοδος από τα μνημόνια είναι γεγονός» δήλωσε ο κ. Πετρόπουλος από το βήμα του 3ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου που οργάνωσε ο Όμιλος Καρεκλίδη.

Ο Χρ. Σταϊκούρας
Ο τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ κ. Χ. Σταϊκούρας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην Κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί και εξαντλεί τους Έλληνες, όπως είπε. Παρουσίασε το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ για δημοσιονομική πειθαρχία στους φορείς της Κυβέρνησης, με συμπράξεις δημόσιου ιδιωτικού –τομέα, με ρήτρα ανάπτυξης που θα υπογραφεί με τους δανειστές, με νέα ρεαλιστικά πρωτογενή πλεονάσματα για μείωση φορολογικών συντελεστών.
«Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι υπάρχει επιστροφή στην κανονικότητα, ενώ υπάρχουν ακόμα capital controls, υποχωρεί η ανταγωνιστικότητα, επιβάλλονται νέοι φόροι, πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις, το κατά μέσο διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών συνεχίζει να συρρικνώνεται, συνεχίζονται τα “λουκέτα” στην αγορά, η “φυγή επιστημόνων” στο εξωτερικό και η μερική απασχόληση κερδίζει συνεχώς “έδαφος”.
Σε ότι αφορά τα δημοσιονομικά υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση “θριαμβολογεί” για την υπεραπόδοση ενώ έχει υπερφολογήσει τους πολίτες.
Ανέφερε ότι με Κυβέρνηση της Ν.Δ θα προωθηθούν θεσμικές βελτιώσεις του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία της οικονομίας με βάση και διεθνείς βέλτιστες πρακτικές, θα εντατικοποιηθεί η υλοποίηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του Δημοσίου.
Για τη Μαγνησία υποστήριξε πως το λιμάνι, ο τουρισμός, το αεροδρόμιο και το πανεπιστήμιο καθώς και η αγροτική παραγωγή είναι τα κλειδιά της ανάπτυξής της.

Ο Λ. Κρέτσος
Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης κ. Κρέτσος αναφέρθηκε στον ρόλο των ΜΜΕ που είναι να συμβάλλουν στην ανάπτυξη και δήλωσε πως οι συζητήσεις που δεν έγιναν στο παρελθόν για τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα, επιβάλλεται να γίνουν σήμερα.
«Συζητάμε για την ανάπτυξη όταν αυτό δεν συνέβη σε μεγάλες κομβικές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Όταν για παράδειγμα, η χώρα μπήκε στο ευρώ δεν έγινε καμία συζήτηση τι θα σήμαινε αυτό για τις εξαγωγές, για τα ελλείμματα. Σήμερα, μπροστά στην έξοδο από το μνημόνιο μπορούμε να συζητήσουμε για την ανάπτυξη που είναι αναγκαία», σημείωσε

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το