Τοπικά

Τ.Ε. ΚΚΕ Βόλου: Η κυβέρνηση διαστρέβλωσε την πραγματικότητα για τις απολύσεις της ΒΙΣ

ΠΑΝΟ-ΒΙΣ

Στην Κυβέρνηση επιτίθεται, μετά από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή του θέματος της ΒΙΣ, η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Βόλου, που σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η κυβέρνηση διαστρέβλωσε τα γεγονότα και υποστήριξε ότι ο εργοδότης δέχτηκε να ανακαλέσει τις απολύσεις αλλά αρνήθηκαν οι εργαζόμενοι. Παράλληλα, καλούν τους εργαζόμενους να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της ΒΙΣ. Η ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Βόλου:

«Το ΚΚΕ, όπως είχε πει στους συναδέλφους εργαζόμενους της ΒΙΣ, θα προσπαθήσει με κάθε τρόπο να συμβάλλει στον αγώνα που δίνουν ενάντια στις 8 απολύσεις και τις 23 που ακολουθούν με βάση τα σχέδια της εργοδοσίας Φιλίππου. Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών αυτών κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς την κυβέρνηση που συζητήθηκε σήμερα 30 Οκτωβρίου.
Στην απάντησή της η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δια στόματος του υπουργού της Γ. Κατρούγκαλου, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι υπηρετεί πιστά τα συμφέροντα της μεγαλοεργοδοσίας, καλύπτοντας στην ουσία τον ιδιοκτήτη της ΒΙΣ. Μάλιστα, τόσο μεγάλη πρεμούρα είχε να βγάλει λάδι τον βιομήχανο Φιλίππου, που έφτασε στο σημείο, διαστρεβλώνοντας τελείως την πραγματικότητα, να πει ότι με πρωτοβουλία του ΣΕΠΕ έγινε τριμερής συνάντηση όπου ο εργοδότης δέχτηκε να ανακαλέσει το σύνολο των απολύσεων όμως οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν! Πέρασε από τη στάση του Πόντιου Πιλάτου σε απευθείας επίθεση στους εργάτες της ΒΙΣ, ρίχνοντας το φταίξιμο για το που έχει φτάσει η κατάσταση σε αυτούς.
Κατά τα άλλα ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος …άστραψε και βρόντησε λέγοντας ότι «πολιτικές που αυξάνουν την ανεργία και οδηγούν σε απολύσεις δεν θα γίνουν ανεκτές», «το υπουργείο έχει στόχο να μειώσει την ανεργία» κλπ. Ένιωσε, μάλιστα, τόσο ικανοποιημένος από τις ενέργειες του υπουργείου που είχε το θράσος να ζητήσει να του αποδοθούν και εύσημα γιατί άσκησε το 110% των αρμοδιοτήτων που είχε το υπουργείο. Καμία ντροπή από την κυβέρνηση που επιδιώκει να στείλει στο απόσπασμα δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.
Παράλληλα η ομολογία εκ μέρους του υπουργού ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο από «συμφιλιωτικές προσπάθειες» και να επιβάλλει «πρόστιμα σε οτιδήποτε παράνομο υπάρξει», αποκαλύπτει το ρόλο της κυβέρνησης. Να τηρεί τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων (φυσικά να τους «εμπλουτίζει» με νέους αντεργατικούς νόμους) και να συμφιλιώνει – συμμορφώνει με αυτούς τους νόμους τους εργάτες. Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα καταπολεμήσει την παρανομία όταν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχουν στα χέρια τους οι βιομήχανοι για να τσακίζουν τα εργατικά δικαιώματα είναι νόμιμο! Η τήρηση των νόμων, λοιπόν, και οι «συμφιλιωτικές προσπάθειες» δεν είναι τίποτε άλλο παρά η επιβολή των αντεργατικών νόμων στους εργάτες.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους που είναι η μόνη ελπίδα για να μπορέσουν να αποκρούσουν την επίθεση στη ζωή τους. Απέναντι στον όμιλο Φιλίππου και την κυβέρνηση οι εργάτες της ΒΙΣ μπορούν να αντιτάξουν την κοινή δράση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του ομίλου που μέσω σωματείων και των Ομοσπονδιών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου και Γάλακτος, Τροφίμων&Ποτών εδώ και καιρό έχουν δηλώσει τη συμπαράστασή τους και καλούν σε συντονισμό ώστε να απαντήσουν αγωνιστικά από κοινού στην εργοδοσία. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να εκφράσουν με κάθε τρόπο την αγωνιστική αλληλεγγύη στους συναδέλφους της ΒΙΣ. Με κοινή δράση και αλληλεγγύη μπορούν να αναμετρηθούν με την εργοδοσία και την κυβέρνηση».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το