Τοπικά

Συστάσεις από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας στους υποψήφιους των πανελλαδικών λόγω κορωνοϊού 

Να προσέχουν τις μετακινήσεις και τις συναναστροφές τους για να μην κολλήσουν τον κορωνοϊό στο παραπέντε της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, συστήνει η διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας στους υποψήφιους.
Χθες έληξαν τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Τάξης και μπορούν μέχρι την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων στις 14 Ιουνίου, να βρίσκονται στα σπίτια τους για την τελική προετοιμασία.
Και εδώ έρχεται η σύσταση της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας για την προσοχή που πρέπει να επιδείξουν οι υποψήφιοι αυτό το τελευταίο δεκαήμερο.
«Οι υποψήφιοι και οι γονείς τους θα πρέπει να προσέχουν τις μετακινήσεις και τις συναναστροφές τους, ώστε να μην βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να κολλήσουν τον κορωνοϊό, και έτσι να υποχρεωθούν να δώσουν εξετάσεις όχι τον Ιούνιο, αλλά τον Σεπτέμβριο. Αν προσέξουν, είναι πολύ πιθανό να μην κολλήσουν τον ιό, να δώσουν κανονικά εξετάσεις και να δικαιωθούν για τον αγώνα που έκαναν» ανέφερε ο διευθυντής δευτεροβάθμιας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας.

Ο ίδιος υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως «περνώντας από τους αύλειους χώρους σχολείων διαπίστωσα ότι αρκετοί μαθητές δεν φορούν μάσκα και δεν κρατούν αποστάσεις. Μπορεί να αισθάνονται ότι έρχεται το τέλος των μαθημάτων λόγω καλοκαιριού, αλλά χαλάρωση δεν επιτρέπεται, καθώς ο κίνδυνος παραμονεύει».
Αναφορικά με τη διεξαγωγή των εξετάσεων είπε πως «οι υποψήφιοι θα έρχονται στα εξεταστικά έχοντας κάνει αυτοδιαγνωστικό τεστ, θα φορούν μάσκα, θα έχουν απόσταση ενάμιση μέτρου και οι αίθουσες θα αερίζονται. Θα τηρούνται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
Για το τεστ είπε πως ακόμη και, όταν ο γονέας δεν μπορέσει να εκτυπώσει τη βεβαίωση με το αρνητικό αποτέλεσμα, θα μπορεί να προσκομίσει μια ώρα πριν την έναρξη της εξέτασης την υπεύθυνη δήλωση το τεστ. «Εμείς θα προσπαθήσουμε, ώστε όλοι οι υποψήφιοι να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις τηρώντας τα μέτρα και κανένας να μη φύγει από το εξεταστικό κέντρο» είπε ο κ. Σταχτέας.

Προχθές πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με το υπουργείο παιδείας, όπου αναφέρθηκαν όλες οι διαδικασίες για τις πανελλαδικές. Αν νοσήσει ένας υποψήφιος, θα διαγωνιστεί τον Σεπτέμβριο για τα μαθήματα ή το μάθημα που θα χάσει. Οι άλλοι υποψήφιοι που θα βρίσκονται στην ίδια αίθουσα, θα συνεχίσουν κανονικά την εξέταση.
Ο κ. Σταχτέας αναφέρθηκε και στο νέο σύστημα εξέτασης, το Ασφαλές Σύστημα Μετάδοσης, (ΣΑΜ), λέγοντας πως «από τις δοκιμαστικές εκπομπές που έχουν γίνει, προέκυψαν κάποια μικρά προβλήματα τα οποία και αναφέραμε στο υπουργείο. Ειδικότερα στο ΣΑΜ πρόβλημα μπορεί να υπάρχει, αν δεν υφίσταται γρήγορο και σταθερό διαδίκτυο. Επίσης μπορεί το πανελλήνιο σχολικό δίκτυο που υποστηρίζει το ΣΑΜ, να μην έχει ενισχυθεί τόσο πολύ για να υποστηρίξει τη διαδικασία. Μας απάντησαν από το υπουργείο ότι έχει συγκρατηθεί μια μεγάλη ομάδα για να αντιμετωπίζει άμεσα τέτοια ζητήματα και ότι θα εξασφαλιστεί η μετάδοση θεμάτων με ασφάλεια, ταχύτητα και ακρίβεια. Βέβαια οφείλουμε να πούμε ότι το ίδιο το σύστημα είναι εύχρηστο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το