Ελλάδα

ΣΥΡΙΖΑ: Σε δύο βάρκες η ΝΔ για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

«Για ακόμη μια φορά, η ΝΔ πατάει σε δύο βάρκες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συγκρίνοντας τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με αυτές του Μάκη Βορίδη αναφορικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στο Bloomberg ότι θα προχωρήσει ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών. Το καλωσορίσαμε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Στο εξωτερικό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίζεται ως σύγχρονος φιλελεύθερος πολιτικός. Στο εσωτερικό, ο κ. Βορίδης χαϊδεύει τα υπερσυντηρητικά ακροατήρια».

«Γι’ αυτό ο κ. Μητσοτάκης στις προγραμματικές του δηλώσεις δεν τόλμησε να αναλάβει καμία συγκεκριμένη δέσμευση απέναντι στην ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα», προσθέτει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζοντας ότι «τα ανθρώπινα δικαιώματα, όμως, δεν μπορούν να γίνονται αντικείμενο τακτικισμών και ισορροπιών».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία εδώ και έναν χρόνο έχει καταθέσει πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο για όλα τα πρόσωπα και το δικαίωμα τεκνοθεσίας. Και δεν θα σταματήσουμε να πιέζουμε και να αγωνιζόμαστε καθημερινά μαζί με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, για να γίνει πράξη αυτό το αναγκαίο και αυτονόητο βήμα», σημειώνει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το