Τοπικά

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Επιτίθενται στη εργασία, υπονομεύουν τη δημοκρατία

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Μαγνησίας το αμέσως επόμενο διάστημα, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με εκπροσώπους συνδικαλιστικών και εργατικών φορέων, με σκοπό να συμβάλλει στην απεργιακή κινητοποίηση και συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στις 6 Μαΐου.

Τα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πιστή στις αποτυχημένες, αναποτελεσματικές και αντιλαϊκές νεοφιλελεύθερες εμμονές της, επιδιώκει να νομοθετήσει την εργοδοτική αυθαιρεσία. Το νομοσχέδιο που φέρνει ο κ. Χατζηδάκης ξηλώνει κατακτήσεις δεκαετιών, και την ίδια στιγμή δεν απαντά στις ανάγκες του σήμερα για την ενίσχυση του ρόλου των εργαζομένων στο νέο ψηφιακό περιβάλλον και στις συνθήκες της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης. Ενώ ο επιστημονικός διάλογος γύρω από την οργάνωση της εργασίας, όπως επίσης και συντηρητικοί πολιτικοί κύκλοι, τονίζουν την ανάγκη εφαρμογής πολιτικών για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και της φτώχειας, η ΝΔ νομοθετεί πρακτικές που εμβαθύνουν την κοινωνική αδικία και παραβιάζουν τη δημοκρατία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διαμηνύει ότι θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής και πολιτικής μάχης για να μην περάσουν και να ανατραπούν οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί. “Η ΝΔ θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή, στους χώρους δουλειάς και στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία στο πλευρό των εργαζομένων για την υπεράσπιση του μόχθου και των δικαιωμάτων τους”, τονίζουν τα τοπικά στελέχη.
 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το