Κόσμος

Συρία: Πάνω από 10 στρατιώτες νεκροί μετά από ενέδρα στον Νότο

Τουλάχιστον 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τρίτη σε ενέδρα ενόπλων στην Ντεράα, μια επαρχία στη νότια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λίκνο της εξέγερσης εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον Μάρτιο του 2011, η επαρχία Ντεράα συγκλονίζεται συχνά από επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος μετά την ανακατάληψή της το καλοκαίρι του 2018.

Από το 2011, ο πόλεμος στη Συρία έχει προκαλέσει περισσότερους από 388.000 θανάτους και έχει ωθήσει στη φυγή εκατομμύρια ανθρώπους
Τουλάχιστον 12 στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τρίτη σε ενέδρα ενόπλων στην Ντεράα, μια επαρχία στη νότια Συρία, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Λίκνο της εξέγερσης εναντίον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ τον Μάρτιο του 2011, η επαρχία Ντεράα συγκλονίζεται συχνά από επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος μετά την ανακατάληψή της το καλοκαίρι του 2018. Σήμερα, «ένοπλοι επιτέθηκαν σε δύο φορτηγά του στρατού και δύο μικρά λεωφορεία που μετέφεραν δυνάμεις του καθεστώτος κατά τη διέλευσή τους κοντά στο χωριό Μζιρίμπ», σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Οι στρατιώτες βρίσκονταν καθ΄οδόν για τη σύλληψη ενός πρώην διοικητή των ανταρτών που καταζητείται από τη Δαμασκό και κατηγορείται για μια φονική επίθεση πέρυσι εναντίον αστυνομικών, σύμφωνα με τον διευθυντή του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. Οι επιτιθέμενοι συνδέονται με τον πρώην διοικητή των ανταρτών και ενήργησαν προκειμένου να αποτρέψουν τη σύλληψη του αρχηγού τους, σύμφωνα με τον Αμπντέλ Ραχμάν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το