Κόσμος

Συρία: Δύο γυναίκες και ένα παιδί σκοτώθηκαν σε βομβιστική ενέργεια στην Μίνμπετζ

Δύο γυναίκες και ένα παιδί, μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν σε επίθεση που διαπράχθηκε χθες Σάββατο στη Μίνμπετζ, πόλη με κατά πλειονότητα αραβικό πληθυσμό υπό τον έλεγχο των Κούρδων στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, η έκρηξη που είχε ως αποτέλεσμα και άλλα πέντε άτομα να τραυματιστούν, ήταν ενέργεια «τρομοκρατών». Σημειώθηκε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου (27/11) στη νότια είσοδο της πόλης και έπληξε διερχόμενο όχημα γεμάτο με πολίτες, σύμφωνα με το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μίνμπετζ, το οποίο αναφέρεται στην κουρδική διοίκηση, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση με έδρα τη Βρετανία, που βασίζεται σε ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε πως η έκρηξη οφειλόταν στην πυροδότηση εκρηκτικών τοποθετημένων σε αυτοκίνητο. Η ΜΚΟ έκανε λόγο για δύο άμαχους νεκρούς και πέντε τραυματίες, ανάμεσά τους δυο μέλη των κουρδικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), αραβοκουρδική συμμαχία υπό κουρδική διοίκηση που υπήρξε αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών, ελέγχει μεγάλα τμήματα στο ανατολικό και το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, χώρας όπου μαίνεται ένοπλη σύρραξη από το 2011.

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το