Τοπικά

Συντονίζουν τη δράση τους τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών – Πανθεσσαλική συνάντηση στο Βόλο

Στο Βόλο θα συναντηθούν την Κυριακή όλα τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών, κατασχέσεων και εξώσεων της Θεσσαλίας. Η συνάντηση των κινημάτων θα γίνει στις 11 το πρωί στη Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Με αφορμή την συνάντηση, μέλη της Κίνησης πολιτών Μαγνησίας κατά των πλειστηριασμών παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισαν την ανάγκη κλιμάκωσης των δράσεων τους, ειδικότερα από 1ης Ιανουαρίου 2017 οπότε αναμένεται να ξεκινήσουν και ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.
«Τα κινήματα αυτά αντιστέκονται στην εκποίηση της ακίνητης περιουσίας, η οποία είναι απόρροια του κατοχικού καθεστώτος» ανέφερε ο Κώστας Αβαράκης και υποστήριξε πως το ελληνικό κράτος έχει δύο εχθρούς: το διεθνές χρηματοπιστωτικό λόμπυ και το κατοχικό κράτος.

 
Ο Φώτης Χατζηαντωνίου δήλωσε ότι δεν νοείται, το 2016, να πετάνε ανθρώπους έξω από τα σπίτια τους για ελάχιστε οφειλές. Ο ίδιος τόνισε ότι η δράση των κινημάτων πρέπει να εξαπλωθεί και στη φοιτητική κοινότητα ενώ αναφέρθηκε στην ανάγκη δικτύωσης μέσα στην πόλη, προκειμένου οι πολίτες να ενημερώνονται για το που θα γίνει έξωση και να μπορούν να επέμβουν. «Πρέπει να τους προλάβουμε πριν μας προλάβουν» είπε χαρακτηριστικά.

 
Από πλευράς του ο Γιώργος Λέτσιος είπε ότι στα τρία χρόνια δράσης της Κίνησης Πολιτών έχουν αποτραπεί περίπου 1.000 πλειστηριασμοί.
«Σκοπός μας είναι η αντίσταση στην αδικία, η οποία αποσκοπεί στην εξόντωση του ελληνικού λαού. Η δέσμευση των περιουσιών είναι απόρροια της πρώτης δανειακής σύμβασης. Εμείς πήραμε τον νόμο στα χέρια μας και εφαρμόζουμε το δίκαιο» είπε ο κ. Λέτσιος και πρόσθεσε πως πρέπει να δημιουργηθούν ομάδες αντίστασης σε κάθε γειτονιά. «Πρέπει να αφυπνιστούν οι πολίτες και να αντιστέκονται ενάντια στην καταστροφή» συμπλήρωσε και κάλεσε όλους τους πολίτες να δίνουν δυναμικό παρόν κάθε Τετάρτη στα Δικαστήρια του Βόλου, όπου γίνονται πλειστηριασμοί, από τις 3:30 το μεσημέρι ως τις 5:00 το απόγευμα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το