Τοπικά

Συντηρεί το οδικό δίκτυο του Πηλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Συντηρεί το οδικό δίκτυο του Πηλίου η Περιφέρεια Θεσσαλίας με νέο έργο προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ, στο οποίο αναδείχτηκε ανάδοχος.
«Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες μας προχωράμε στην αποκατάσταση του οδικού δικτύου του Πηλίου σε σημεία που υπέστησαν ζημιές από ισχυρές βροχοπτώσεις» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Έχουμε σε εξέλιξη ένα πρωτόγνωρο έργο αποκαταστάσεων στην περιοχή, που ενισχύει τη λειτουργικότητα και την ασφάλεια στο ορεινό οδικό κύκλωμα και ικανοποιεί τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και των χιλιάδων επισκεπτών» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το έργο
Προβλέπονται οι παρακάτω εργασίες στο οδικό δίκτυο:
-Κατασκευή νέων τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα κατηγορίας C20/25 και επεκτάσεις υπαρχόντων τοίχων αντιστήριξης για την αντιστήριξη των πρανών ανάντι και κατάντι της οδού, αποκατάσταση φρεατίων καθώς και διαμορφώσεις των εισόδων και εξόδων των τεχνικών από σκυρόδεμα, και κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου σε θέσεις που θα υποδείξει η υπηρεσία.
-Κατασκευή νέων φρεατίων συλλογής επιφανειακών υδάτων
-Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης με συρματοκιβώτια
-Κατασκευή πασσαλοσυστοιχιών με ενιαίο κεφαλόδεσμο για σταθεροποίηση των κατολισθήσεων
-Αποκατάσταση των βλαβών των ερεισμάτων και της υπόβασης – βάσης του οδοστρώματος όπου απαιτείται όπως και αντιστοίχως των ασφαλτικών στρώσεων
-Αποκατάσταση λιθοδομών (οδός Χάνια-Κισσός)

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το