Υγεία

Συνταγές φαρμάκων: Αλλάζουν εντός του Σεπτεμβρίου – Ποιοι θα διευκολυνθούν

Ανάσα στους χρονίως πάσχοντες αναμένεται να δώσει απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για την παράταση των συνταγών φαρμάκων που αναμένεται να προωθηθεί εντός του Σεπτεμβρίου όπως αναφέρουν πληροφορίες του ethnos.gr.
Ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο και τη σχετική θεσμική ρύθμιση, ώστε να γίνει αλλαγή της διάρκειας των συνταγών φαρμάκων για τους χρονίως πάσχοντες.

Η επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για όσους αντιμετωπίσουν χρόνια νοσήματα, μπορεί να διαρκεί έως και έναν χρόνο.
Η ρύθμιση αυτή που δεν κοστίζει στο σύστημα αναμένεται να διευκολύνει πολλούς ασθενείς που σήμερα πρέπει να επισκέπτονται τον γιατρό τους για να λαμβάνουν νέες συνταγές φαρμάκων.
Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι το συγκεκριμένο μέτρο έχει ζητηθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια να το ρυθμίσει νομοθετικά.
Το μέτρο αναμένεται να αποτελέσει και βασική εξαγγελία για την αλλαγή της καθημερινότητας των ασθενών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το