Υγεία

Συνεργασία με τον διοικητή του Νοσοκομείου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος

GHV_OUTER1

Συνεργασία με τον διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου ζητά ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας και τονίζει πως παραμένει θεματοφύλακας της προάσπισης της Υγείας των πολιτών, ασκώντας στο ακέραιο τον παρεμβατικό του ρόλο προς οποιαδήποτε μορφή εξουσίας

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων σας θεωρεί απαραίτητο να επικοινωνήσει μαζί σας με την παρούσα επιστολή.
Όπως είναι γνωστό βιώνουμε μία παρατεταμένη περίοδο που ο τομέας της Υγείας στην χώρα μας έχει υποστεί τεράστια πλήγματα, λόγω της οικονομικής κρίσης και όχι μόνο. Μέσα σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες το Νοσοκομείο μας που αντιπροσωπεύει τον Δημόσιο τομέας παροχής δευτεροβάθμιας φροντίδας Υγείας στον νομό Μαγνησίας είναι δυστυχώς υποστελεχωμένο και συνεχίζει να υποχρηματοδοτείται.
Παρόλα αυτά τα προβλήματα όμως εξακολουθεί να παραμένει ενεργό καλύπτοντας τις ανάγκες της περιοχής χάρη στην ευσυνειδησία και στην προσφορά των υπηρετούντων σε αυτό ιατρών και του λοιπού προσωπικού, που ξεπερνούν τον εαυτό τους πολλές φορές, προκειμένου να καλύψουν τις ελλείψεις που παρατηρούνται. Όμως αυτή η παρατυπία δεν μπορεί να συνεχισθεί πλέον.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας, υπηρετώντας με συνέπεια τον θεσμικό του ρόλο, υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών για την ελεύθερη πρόσβαση τους στις Δημόσιες δομές Υγείας με αποτελεσματικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες, σύμφωνα με τους κανόνες της Ιατρικής επιστήμης και δεοντολογίας. Επίσης παραμένει θεματοφύλακας της προάσπισης της Υγείας των πολιτών, ασκώντας στο ακέραιο τον παρεμβατικό του ρόλο προς οποιαδήποτε μορφή εξουσίας, όπως οφείλει.
Με αυτά τα δεδομένα σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο σας πιστεύοντας ότι η συνεργασία μεταξύ μας είναι επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων, με βάση την θεσμική ιδιότητα που εκπροσωπεί ο καθένας μας.
Η ιδιότητά σας, του ενεργού μέλους και του πρώην πρόεδρου του Συλλόγου μας, πιστεύουμε ότι θα βοηθήσει περισσότερο αυτήν την συνεργασία. Θεωρούμε ότι κοινός στόχος και σκοπός μας θα πρέπει να είναι η προάσπιση του πολυτιμότερου αγαθού του ανθρώπου που είναι η Υγεία του, χωρίς εκπτώσεις, θεωρώντας ότι στα θέματα Υγείας προηγούνται οι άνθρωποι και έπονται τα οικονομικά μεγέθη και οι αριθμοί».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το