Τοπικά

Συνεργασία για την αναβάθμιση του λιμένος Βόλου με σκοπό την προσέλκυση νέων επενδύσεων

DSC03625

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου κ. Θρασύβουλο Σταυριδόπουλο, είχε τη Δευτέρα 4 Ιουλίου η Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας & Κεντρικής Ελλάδος κ. Ελένη Κολιοπούλου, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Ταμίας του Συνδέσμου κ. Εμμανουήλ Ευσταθίου και η Γενική Διευθύντρια κ. Φρόσω Δαγλαρίδου.

Συζητήθηκαν θέματα ενδιαφέροντος των επιχειρήσεων που αφορούν στην περαιτέρω αξιοποίηση των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του λιμένα, στο ύψος των χρεώσεων των τελών χρήσης αυτών, στις χρεώσεις παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, στην αναγκαιότητα συνεχούς λειτουργίας του λιμένα.
Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του λιμανιού, για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών και την εξασφάλιση της αποτελεσματικής, εύρυθμης αλλά και ανταγωνιστικής, σε θέματα κόστους, λειτουργίας του λιμανιού που θα συντελέσουν στην ανάδειξή του ως σημαντικού παράγοντα συμβολής στην εξαγωγική δραστηριότητα των επιχειρήσεων αλλά και στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή.
Συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν στις προοπτικές ολοκλήρωσης της σύνδεσης του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς και με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις με γνώμονα την ανάπτυξη της Μαγνησίας, της Θεσσαλίας αλλά και της Κεντρικής Ελλάδας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το