Τοπικά

Συνελήφθη στο Νότιο Πήλιο και κρατήθηκε άδικα σχεδόν τρεις μήνες στις φυλακές… 

Έμεινε σχεδόν τρεις μήνες στις φυλακές, αρχικά της Λάρισας και κατόπιν της Θεσσαλονίκης, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, ωστόσο χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της συμπρωτεύουσας έκρινε ότι ο 40χρονος αλλοδαπός πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, καθώς δεν ήταν το πρόσωπο που κατηγορούταν για την υπόθεση…
Πρόκειται για 40χρονο Αλβανό, που είχε συλληφθεί στις 28 Μαρτίου από αστυνομικούς του Τμήματος Ν. Πηλίου, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Βέροιας, καθώς και διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων της συμπρωτεύουσας έκρινε χθες ότι τόσο το ένταλμα του ανακριτή Βέροιας, όσο και η διάταξη του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης δεν αφορούν το συγκεκριμένο πρόσωπο, γεγονός που συνεπάγεται πως άδικα ο 40χρονος αλλοδαπός συνελήφθη και κρατήθηκε τρεις μήνες περίπου στα κρατητήρια.
Ο 40χρονος, που βρίσκεται στην Ελλάδα πάνω από 18 χρόνια, αφέθηκε πλέον ελεύθερος. Τόσο ο ίδιος, όσο και η συνήγορος υπεράσπισής του, από την πρώτη στιγμή επέμεναν πως δεν πρόκειται για το πρόσωπο που αναζητείται από τις δικαστικές αρχές, καθώς με τον καταζητούμενο έχουν πολλές διαφορές στα στοιχεία… Ο 40χρονος είχε οδηγηθεί και ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με θέμα τις αντιρρήσεις που είχαν εκφραστεί για την ταυτοπροσωπία με το καταζητούμενο πρόσωπο, για να κριθεί τελικά, ότι το Δικαστήριο ήταν αναρμόδιο και να διαβιβάσει την υπόθεση εκ νέου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Ο 40χρονος υποστήριζε πως δεν είναι το πρόσωπο που αναζητούν οι δικαστικές αρχές, καθώς με τον καταζητούμενο έχουν διαφορετικά στοιχεία, όσον αφορά το πατρώνυμο, το μητρώνυμο, την ημερομηνία και τον τόπο γέννησης.

Ο 40χρονος κατηγορούταν πως είχε εμπλακεί σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών (14 γραμμάρια ηρωίνη), μαζί με δύο ακόμη συμπατριώτες του, το 2001 στη Βέροια. Είχαν συλληφθεί οι άλλοι δύο, οι οποίοι φέρεται να είχαν κατηγορήσει τον 40χρονο. Μάλιστα οι δύο συμπατριώτες του φέρεται να είχαν αθωωθεί από το Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, επιρρίπτοντας την ευθύνη για τα ναρκωτικά στον καταζητούμενο. Ωστόσο ο ίδιος υποστήριζε και τελικά δικαιώθηκε, πως δεν είναι το πρόσωπο που καταζητούταν.
Τώρα ο 40χρονος αλλοδαπός έχει να αντιμετωπίσει ακόμη ένα πρόβλημα, καθώς του έχει αφαιρεθεί η άδεια διαμονής στην χώρα…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το