Κόσμος

Συνεχίζονται οι ακυρώσεις πτήσεων στις ΗΠΑ – Φάουτσι: Αεροπορικά ταξίδια με πιστοποιητικό εμβολιασμού

Συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα οι ακυρώσεις πτήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς εργαζόμενοι των εταιρειών -κυρίως πιλότοι και αεροσυνοδοί- βρίσκονται σε καραντίνα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Flightaware, η μετάλλαξη «Όμικρον» έχει φέρει τα πάνω κάτω στα ταξίδια κατά τη διάρκεια των εορτών, αφού σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν 2.400 πτήσεις, ενώ το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων καταγράφηκαν 8.000 ακυρώσεις.

Με τις ΗΠΑ να είναι από τις χώρες με τις περισσότερες ακυρώσεις -900 από τς 2.400 πτήσεις που ακυρώθηκαν αφορούν δρομολόγια αμερικανικών εταιρειών- ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος στις ΗΠΑ, Δρ Αντονι Φάουτσι, τόνισε ότι οι Αρχές θα πρέπει να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τα αεροπορικά ταξίδια. «Θα είναι ένα ακόμα κίνητρο για να εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι» δήλωσε ο Φάουτσι.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 45% στα 179.000 ανά ημέρα την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.

Στις ΗΠΑ, οι ειδικοί συνιστούν στους επιβάτες να ταξιδεύουν με τη μέγιστη δυνατή λήψη των μέτρων προστασίας, όπως ο πλήρης εμβολιασμός, οι μάσκες αυξημένης προστασίας, η αποφυγή συνωστισμού και τα διαρκή τεστ, υπενθυμίζοντας ότι αν και περισσότερο μεταδοτική, η Όμικρον φαίνεται να μην είναι τόσο θανάσιμη όσο προηγούμενες παραλλαγές.

Πηγή:kathimerini

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το