Πολιτισμός

Συνεχίζεται το Μουσικό Χωριό στον Άγιο Λαυρέντιο

Για δωδέκατη χρονιά, το Μουσικό Χωριό μεταμορφώνει το μεσαιωνικό πηλιορείτικο χωριό του Αγίου Λαυρεντίου σε τόπο καλλιτεχνικής συμβίωσης, μουσικής πράξης και εκπαίδευσης, μέσα σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον απαράμιλλης ομορφιάς.
Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία arTree με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου και της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Λαυρεντίου.
Φέτος, μετά από μία σιωπηρή ανάπαυλα ενός έτους και ύστερα από τη δημιουργική παρέμβαση του μητροπολίτη Ιγνάτιου σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, η διοργάνωση αξιοποιεί τις κατασκηνώσεις Αγίου Λαυρεντίου προκειμένου να φιλοξενήσει ομάδες εθελοντισμού, φοιτητές πρακτικής άσκησης ΑΕΙ και ομάδες εργασίας, καθώς και περιορισμένο αριθμό σπουδαστών.
Τριάντα δύο συντονιστές από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου, του χορού, της performance, των επιστημών και των σωματικών τεχνών θα συντονίσουν και θα εμψυχώσουν το δυναμικό της φετινής διοργάνωσης.

Ακολουθεί η τρίτη και τέταρτη εβδομαδιαία περίοδος ως εξής:
Τρίτη περίοδος (19 – 25 Αυγούστου): Ο Άλλος Εαυτός, εργαστήρια, συναυλίες, παραστάσεις και παράλληλες δράσεις με αφορμή κι αιτία καλλιτέχνες που επικοινώνησαν ή/και συνεχίζουν να επικοινωνούν το έργο τους μέσα από διαφορετικές ταυτότητες. Όλα τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν διαδραστικά κάποιες ώρες της ημέρας.
SHAKE OUT THE DUST_through the looking glass, εργαστήριο χορού για την κίνηση μέσα και πέρα από τις ιστορίες, Κωνσταντίνα Ευθυμιάδου.
Πολυστυλιστικότητα κι αισθητική, ένα εργαστήριο αντί-θεωρίας, Περικλής Λιακάκης (Αυστρία).
A Story within A Story within A Story, εργαστήριο με αφορμή το σαξόφωνο, Hayden Chisholm (Νέα Ζηλανδία / Σερβία).
Συγκοινωνούντα προσωπεία, δημιουργικό εργαστήριο με αφορμή το τραγούδι, την άρπα και την αρπίστα, Sissi Rada / Σίσσυ Μακροπούλου (Γερμανία / Ελλάδα).
Αισθητικές ολισθήσεις και ταυτότητες του μουσικού, ψυχοσύνθεση του δημιουργού και τραγουδοποιία, Λευτέρης Μουμτζής (Κύπρος), Φώτης Σιώτας.

Ταξίδι στο παρόν, εργαστήριο για τη δημιουργικότητα, την ενεργητική ακρόαση, την παράλληλη πλοήγηση και ηρεμία κατά τη μουσική πράξη, με εφαρμογή στη διαδικασία του αυτοσχεδιασμού, της ταυτόχρονης σύνθεσης κι εκτέλεσης, Αντώνης Ανισέγκος / unu (Γερμανία).
Το κτήμα του γείτονα είναι και δικό μου, εργαστήριο με αφορμή το πιάνο και αιτία τον ήχο, Θόδωρος Κοτεπάνος.

Τέταρτη περίοδος (27 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου): Ζωντανές κούκλες – ζωντανοί μουσικοί και Ημέρες μουσικού κουκλοθεάτρου, Michel Villée (Βέλγιο): υποκριτική και κουκλοθέατρο, Στάθης Μαρκόπουλος: χειρισμός του θεατή – εργαστήριο κουκλοθεάτρου για τη σημειολογία της μαγείας, Ελένη Βογιατζίδου, Αλέξανδρος Σεϊταρίδης: καλλιτεχνικός συντονισμός, συντονισμός και εμψύχωση μουσικών στις δράσεις μουσικού κουκλοθεάτρου, Ειρήνη Σγουρίδου, Κωνσταντής Μιζάρας, Η Μουσικότητα του Σώματος, εργαστήριο σωματικού / μουσικού θεάτρου, Julianna Bloodgood, Rafal Habel (Πολωνία), Sinafi Trio in Residency, Cafe aman, meyhane, turku και άλλα – Ιστορία, ρεπερτόριο, συνάφειες, τεχνικές, ρόλοι των οργάνων και προτάσεις για μικρά σύνολα, Ασινέθ Φωτεινή Κοκκάλα – κανονάκι (Ελλάδα-Τουρκία), Μαρίνα Λιόντου Mohamend – ούτι (Ελλάδα/Τουρκία), Έλενα Μουδίρη Χασιώτου – φωνή & κρουστά (Ελλάδα/Τουρκία), doc/fic – decollage in Residency, Μουσική αντίληψη και ποίηση: από τον προγλωσσικό ζόφο, στον υπόκοσμο των ήχων, Μιχάλης Σιγανίδης, Song and Wind, εργαστήριο πνευστών, Hayden Chisholm, James Wylie, Frame the Music, παράλληλο εργαστήριο φωτογραφίας με αφετηρία κι άξονα το Μουσικό Χωριό, Νικόλας Χρυσός, Νεφέλη Παπαϊωάννου.
Προσκαλούμε λοιπόν κάθε σπουδαστή ή επαγγελματία από τον χώρο των παραστατικών τεχνών να συμμετάσχει ενεργά και φέτος στις εκπαιδευτικές δράσεις του καλοκαιριού, αλλά και κάθε φιλότεχνο που επιθυμεί να γευθεί την πανδαισία των δεκάδων παραστάσεων και συναυλιών που πραγματοποιούνται τις μέρες εκείνες στον Άγιο Λαυρέντιο, πάντα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το