Τοπικά

Συνεχίζεται η περιπέτεια για 51χρονο που είναι εγκλωβισμένος στην Αυστρία

Συνεχίζεται η περιπέτεια για 51χρονο Έλληνα, που καταδικάστηκε στον Βόλο ερήμην το 2015 και σήμερα παραμένει εγκλωβισμένος στην Αυστρία, περιμένοντας να ταξιδέψει στην Ελλάδα, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Ο 51χρονος, που δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο αυτοκινήτων, είχε καταδικαστεί το 2015 ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε φυλάκιση 30 μηνών, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ την ημέρα για απάτη. Η επίδοση της δικαστικής απόφασης είχε γίνει στην Εισαγγελία Θεσσαλονίκης. Μάλιστα σε βάρος του είχε εκδοθεί και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το 2019, από το Εφετείο Λάρισας. Ο άνδρας μένει μόνιμα στη Γερμανία, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ενώ το ένα του παιδί έχει αναπηρία, σε ποσοστό 80%. Ο 51χρονος ταξίδεψε τον Απρίλιο από τη Γερμανία στην Αυστρία, για επαγγελματικούς λόγους. Στο αεροδρόμιο της αυστριακής πρωτεύουσας τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί και φυλακίστηκε εκεί, με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο νομικός του εκπρόσωπος υπέβαλε αίτηση δοσοποίησης της ποινής, η οποία δεν έγινε δεκτή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου. Ο 51χρονος είχε ζητήσει να μεταφερθεί στην Ελλάδα, ωστόσο δεν μπορούσε να ταξιδέψει εκείνη την περίοδο, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό του κορωνοϊού. Ο συνήγορός του επανήλθε και με αίτησή του στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου είχε ζητήσει να εκδοθεί δικαστική απόφαση από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ώστε να μπορέσει να εξαγοράσει την ποινή του, ύψους 17.000 περίπου, εντός 15ημέρου, αίτηση που είχε γίνει αποδεκτή από το Δικαστήριο. Χθες ο συνήγορός του επανήλθε, ζητώντας από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου διεύρυνση της προθεσμίας καταβολής της επιβληθείσας ποινής για τρεις μήνες, καταθέτοντας και επιταγές υπέρ του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 8.000 ευρώ περίπου, που αντιστοιχούν σε 373 ημέρες κράτησης. Το Δικαστήριο έκανε αποδεκτό το αίτημα και μέχρι 18 Σεπτεμβρίου ο 51χρονος Έλληνας πρέπει να καταβάλει όλο το ποσό που αντιστοιχεί στην εξαγορά της ποινής του. Μέχρι να καταστεί δυνατό αυτό, ο 51χρονος παραμένει εγκλωβισμένος στην Αυστρία…

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το