Τοπικά

Συνεχίζεται η απεργία στην καθαριότητα – Με προσωπικό ασφαλείας η αποκομιδή απορριμμάτων

Καθολική ήταν και χθες η συμμετοχή των εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας στην τριήμερη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ- ΟΤΑ ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε ιδιώτες. Στην πόλη του Βόλου βγήκαν για την αποκομιδή απορριμμάτων δυο απορριμματοφόρα καθώς και δυο για την ανακύκλωση, ενώ στη Νέα Ιωνία κινήθηκε με προσωπικό ασφαλείας ένα απορριμματοφόρο. Να αναφερθεί ότι η απεργιακή κινητοποίηση λήγει σήμερα και αναμένεται να ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την αποκομιδή των απορριμμάτων στο πολεοδομικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Καθαριότητας Γ. Πράττο «δεν έχουν δημιουργηθεί μέχρι στιγμής προβλήματα με τα απορρίμματα στην πόλη, ενώ στις Δημοτικές Ενότητες Αγριάς, Πορταριάς και Νέας Αγχιάλου η αποκομιδή έγινε στην ουσία κανονικά με απορριμματοφόρο ασφαλείας».
Ο ίδιος επισήμανε ότι «τελικά δεν χρειάστηκε να εκμισθωθούν μηχανήματα ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί, καθώς οι εργαζόμενοι έβγαλαν επιπλέον προσωπικό ασφαλείας προκειμένου να διευκολύνουν την κατάσταση».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας Θάλεια Στάχτου τόνισε πως «η απεργιακή κινητοποίηση στην Καθαριότητα είχε συμμετοχή 100%, ενώ κοντά στο 97% κυμάνθηκε η συμμετοχή των εργαζομένων στις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού».
Η ίδια προσέθεσε ότι «η αποκομιδή των απορριμμάτων σε Βόλο και Νέα Ιωνία έγινε με προσωπικό ασφαλείας και δεν υπήρξε εμπλοκή ιδιώτη εργολάβου μετά από τη σχετική δέσμευση του δημάρχου Βόλου. Συμμετέχουμε στην πανελλαδική κινητοποίηση  της ΠΟΕ- ΟΤΑ με αίτημα την άμεση απόσυρση των διατάξεων του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που προβλέπουν την εκχώρηση δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου σε ιδιώτες» προσέθεσε η ίδια.

Συλλαλητήριο
Σήμερα Πέμπτη 24 Οκτωβρίου είναι προγραμματισμένο συλλαλητήριο της ΠΟΕ ΟΤΑ στην Αθήνα, στο οποίο θα συμμετάσχει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ  Νομού Μαγνησίας. Για τη μετάβαση όσων συμμετάσχουν θα μισθωθούν λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από το Δημαρχείο του Βόλου στις 6.00 το πρωί της ίδια μέρας.
«Απευθύνουμε κάλεσμα στους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο. Η απεργία  αφορά στο σύνολο των υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η συμμετοχή όλων είναι απαραίτητη. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει ΑΜΕΣΑ τις επίμαχες αντεργατικές διατάξεις από το «Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το