Τοπικά

Συνεχίστηκαν και τον Σεπτέμβριο οι έλεγχοι του Λιμεναρχείου Βόλου από ξηράς και θαλάσσης

Συνολικά 43 έλεγχοι σε ταχύπλοα σκάφη και σε εκμισθούμενα μηχανοκίνητα θαλάσσια μέσα αναψυχής, διενεργήθηκαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου κατά το μήνα Σεπτέμβριο, στην εκπνοή της θερινής τουριστικής περιόδου. Οι έλεγχοι διεξήχθησαν με πλωτά και χερσαία μέσα του λιμενικού, τόσο από ξηράς όσο και από θαλάσσης, στην περιοχή δικαιοδοσίας του Λιμεναρχείου και των υπηρεσιών υπαγωγής του.

Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων ελέγχων διαπιστώθηκαν 7 παραβάσεις του Γενικού Κανονισμού Λιμένα όσον αφορά τα απαραίτητα εφόδια, στοιχεία και έγγραφα, που πρέπει να φέρουν τα σκάφη, και επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.

Επίσης, κατά τη διενέργεια των ελέγχων, πραγματοποιήθηκαν 6 αλκοτέστ σε χειριστές και κυβερνήτες ταχύπλοων σκαφών με αρνητικά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη Βόλου, σε όλη τη διάρκεια της θερινής τουριστικής περιόδου, η υπηρεσία, έχοντας ως γνώμονα την ασφάλεια των λουομένων στην θάλασσα και την ασφάλεια ναυσιπλοΐας γενικότερα, αλλά και στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αστυνόμευσης της περιοχής δικαιοδοσίας της, διενήργησε εντατικές, τακτικές και έκτακτες περιπολίες επιβάλλοντας κυρώσεις όπου απαιτούταν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το