Πολιτισμός

Συναυλία με τους «Masters» στον Βόλο 50 χρόνια μετά…

Μια συναυλία αναμνήσεων θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή 21 Ιουλίου, στις 9 μ.μ., στο Ανοικτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Πρόκειται για συνάντηση μετά από πενήντα χρόνια ενός νεανικού τότε συγκροτήματος rock μουσικής, τους «Masters». Η νοσταλγία και η κατάλληλη χρονική στιγμή βοήθησαν να ξανασυναντηθούν οι «γερόλυκοι» της μουσικής, ώριμοι και γεμάτοι εμπειρίες σε μια μοναδική συνάντηση αναμνήσεων και νοσταλγίας.

Η ελληνική rock ανήκει στο είδος μουσικής ροκ που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα είδη που προέκυψαν από την εξέλιξη του είδους του rock and roll. Η μουσική rock στο σύνολό της, αποτελεί ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που χαρακτηρίζεται συνήθως από έντονο ρυθμό και από ευδιάκριτη, χαρακτηριστική μελωδία φωνητικών, η οποία συνοδεύεται συνήθως από ηλεκτρικές κιθάρες, ηλεκτρικό μπάσο και ντραμς. Πολλές φορές χρησιμοποιούνται και πληκτροφόρα όργανα, όπως πιάνο ή συνθεσάιζερ.
Με τη δημιουργία τους οι Μasters το 1969 εμφανίζονται στο «Ebassy» της Εξωραϊστικής (ιδιοκτήτης ο Κώστας Λεβέντης), στον ΝΟΒ και στο «Μπούρτζι» στα Πευκάκια και κατόπιν η φήμη τους εκτοξεύεται και αρχίζουν οι εμφανίσεις στο «Romantika» στη Λάρισα, στο «Can Can» της Αθήνας και ακολουθούν μια πορεία που περνά από Πάτρα, Ρόδο, Κω, Κέρκυρα και Κρήτη.

Αντικαταστάτες του Γιώργου Λυμπεράκη ήταν ο Χρήστος Τόλος και ο Άγγελος Μαντζαφλέρης, του Κώστα Κολίγα ο Σπύρος Ποδάρας και ο Σπύρος Μπρίφης, του Φώτη Αρσενόπουλου ο Αντώνης Γεωργόπουλος.
Ο Παύλος Ζαχόπουλος είναι ο μακροβιότερος των Masters, πρώτοι μπασίστες όμως ήταν ο Γιάννης Κούκος και κατόπιν ο Σωτήρης Λινάρδος
Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος, ο Κώστας Κολίγας εγκαταστάθηκε στη Ν. Υόρκη, ο Γιώργος Λυμπεράκης έκανε καριέρα στη Γαλλία και την Κύπρο, ο Παύλος Ζαχόπουλος σε Αγγλία και Ελλάδα, ο Φώτης Αρσενόπουλος στη Λάρισα και στον Βόλο και ο Δημήτρης Πετρής στην Αθήνα στο Casino Mont Parnes των Αθηνών, στην Κω, στον ΝΟΒ του Βόλου, στις Bερσαλίες στη Λάρισα, στο «Τζάκι» στον Βόλο.
Στη συναυλία θα λάβουν μέρος και η Zudi Λυμπεράκη, πλήκτρα, τραγούδι, και η Χριστίνα Kissonergi, τραγούδι.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το