Πολιτισμός

Συναυλία με τον Σ. Σινόπουλο στο Θέατρο Αλώνι στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

Ο αρχέγονος ήχος της λύρας συναντά την jazz και τη σύγχρονη μουσική. Νέες συνθέσεις για λύρα και piano trio εμπνευσμένες από τις ελληνικές μουσικές παραδόσεις. Ο συνδυασμός του αρχέγονου ήχου της λύρας με το πιάνο τρίο, οι εμφανείς επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή, τη βυζαντινή και την κλασική μουσική, αλλά και η ποικιλομορφία αυτοσχεδιασμών που αντλούν έμπνευση τόσο από τον κόσμο της τζαζ, όσο και από αυτόν της σύγχρονης μουσικής, συνθέτουν τον ιδιαίτερο ακουστικό χαρακτήρα του κουαρτέτου του Σωκράτη Σινόπουλου.
Ο Σωκράτης Σινόπουλος και το κουαρτέτο του έχουν εμφανιστεί στα σημαντικότερα θέατρα της Ελλάδας και σε χώρους και φεστιβάλ τζαζ στην Ευρώπη: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Φεστιβάλ Αθηνών, Enjoyjazz, Jazzahead, NOSPR Katowice, Skopje Jazz Festival, Akbank Jazz Festival, Heidelberg Jazz Festival κ.ά.

Το κουαρτέτο ξεκίνησε το 2011 δουλεύοντας αρχικά με διασκευές κομματιών από τις μουσικές παραδόσεις του ελληνικού χώρου και σύντομα επικέντρωσε την εργασία του πάνω σε πρωτότυπες συνθέσεις του Σωκράτη Σινόπουλου. Το υλικό αυτό εκδόθηκε το 2015 με παραγωγό τον Manfred Eicher από την ECM records με τον τίτλο Eight Winds (ECM 2407) και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές διεθνώς. Ακολούθησε το δεύτερο άλμπουμ με τον τίτλο Metamodal (ECM 2631) το οποίο εκδόθηκε τον Μάρτιο του 2019.
Στις συναυλίες τους παρουσιάζουν επιλογές από τη δισκογραφία του κουαρτέτου με τον ξεχωριστό τρόπο που έχουν μέσω του αυτοσχεδιασμού και της διαρκούς αλληλεπίδρασης μεταξύ τους στη σκηνή να κάνουν κάθε συναυλία και μία μοναδική εμπειρία.
Ο Σωκράτης Σινόπουλος σημειώνει σχετικά: «Για εμένα το κουαρτέτο είναι η ιδανική ομάδα με την οποία μπορώ να εξερευνήσω καινούργιες συνθετικές ιδέες και νέες φόρμες, ενώ αυτό που εκτιμώ και απολαμβάνω περισσότερο είναι το ότι είμαστε σε θέση να κρατάμε τη σπίθα αναμμένη με τέτοιο τρόπο που κάθε συναυλία μας να μοιάζει σαν να είναι η πρώτη φορά που συναντιόμαστε για να παίξουμε μουσική μαζί».

Σωκράτης Σινόπουλος, λύρα, Γιάννης Κυριμκυρίδης, πιάνο, Δημήτρης Τσεκούρας, μπάσο, Δημήτρης Εμμανουήλ, τύμπανα, Γιάννης Σκανδάμης, ηχοληψία.
Το απόγευμα της συναυλίας θα οργανωθεί για όσους θεατές το επιθυμούν, περιπατητική διαδρομή από το μονοπάτι Άγιος Λαυρέντης – Άγιος Γεώργιος – Θέατρο Αλώνι, αναχώρηση στις 7.00 μ.μ. από την πλατεία του Αγίου Λαυρεντίου με συνοδό (και επιστροφή μετά την συναυλία).
Πέμπτη 24 Αυγούστου, στις 9.00 μ.μ., θέατρο Αλώνι, Άγιος Γεώργιος Νηλείας Πηλίου, γενική είσοδος 10 ευρώ.
Πληροφορίες για τη συναυλία: 6973339142 Γιώργος Τριανταφύλλου, πληροφορίες για την πεζοπορία: 6977252201 Στέφανος Βιδούρης.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επανέρχεται στη δράση εναντίον της ΑΕΛ η Κ19 της Νίκης

Επανέρχεται μετά από μία αγωνιστική στη δράση η Κ19 της Νίκης, αφού το προηγούμενο Σαββατοκύριακο…

16 Μαρτίου 2024

Γ. Παπαδόπουλος: Ιστορική στιγμή για το εγχείρημά μας ο αγώνας με την Αγία Άννα

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή "Classico" του Βόλος 98,6 ο ηγέτης του ποδοσφαιρικού τμήματος…

16 Μαρτίου 2024

Μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένης κι έκλεψαν τιμαλφή – Άμεση κινητοποίηση της Ομάδας ΔΙΑΣ Βόλου

Συνελήφθησαν, χθες  το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου, τρεις…

16 Μαρτίου 2024

Ντέρμπι Ολυμπιακού-Αγίας Άννας που μπορεί να κρίνει την πρωτιά

Και τώρα οι δυο τους… Σήμερα στις 3.30 μ.μ. διεξάγεται στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος» το…

16 Μαρτίου 2024

Αγνοεί τη νίκη στην Τρίπολη ο Βόλος

Δεν έχει σημειώσει ποτέ νίκη στην Τρίπολη ο Βόλος απέναντι στον Αστέρα. Σε έξι αναμετρήσεις…

16 Μαρτίου 2024

Στην Τρίπολη με Αστέρα αρχίζει τα πλέι άουτ σήμερα ο Βόλος

Η αυλαία των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ ανοίγει σήμερα στην Τρίπολη. Στις 5 μ.μ.…

16 Μαρτίου 2024