Αθλητισμός

Στην Τρίπολη με Αστέρα αρχίζει τα πλέι άουτ σήμερα ο Βόλος

Η αυλαία των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ ανοίγει σήμερα στην Τρίπολη. Στις 5 μ.μ. στο γήπεδο «Θ. Κολοκοτρώνης» (Novasports 2) θα διεξαχθεί η αναμέτρηση του Αστέρα με τον Βόλο, με το βαθμολογικό κίνητρο να τον έχουν οι φιλοξενούμενοι.

Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία φιλάθλων, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΑΒ. Ο λόγος είναι πως το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» δεν λειτουργεί πλήρως σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο νέος αθλητικός νόμος, κάτι που έφερε και την απόφαση για τη διεξαγωγή του αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.
Οι «κυανέρυθροι» θα αρχίσουν την προσπάθειά τους για να παραμείνουν στην κατηγορία από την προτελευταία θέση της κατάταξης, έχοντας 19 βαθμούς, μετά και την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, σύμφωνα με την οποία η Κηφισιά πήρε στα «χαρτιά» με 3-0 το ματς με τον Βόλο.

Θυμίζουμε, ουραγός είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα με 18 βαθμούς, ενώ πάνω από τον Βόλο στη βαθμολογία και οι ομάδες που θα δώσουν τη «μάχη» για τη σωτηρία, είναι ο Παναιτωλικός με 20 βαθμούς και η Κηφισιά με 21.

Ο προπονητής του Βόλου, Χρήστος Κόντης, είχε την ευκαιρία να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές του το τελευταίο 15νθήμερο, έτσι ώστε η ομάδα να παρουσιαστεί πανέτοιμη στο πρώτο παιχνίδι του μίνι πρωταθλήματος, απέναντι σε μια πολύ δυνατή και έμπειρη ομάδα, η οποία πάλεψε για την είσοδό της στα πλέι οφ, χάνοντας την 6η θέση από τη Λαμία.

Ο Αστέρας, με 31 βαθμούς στο ενεργητικό του έχει ήδη εξασφαλισμένη την παραμονή στην κατηγορία και θα αγωνιστεί χωρίς άγχος στα πλέι άουτ. Το κίνητρο στην αναμέτρηση της Τρίπολης το έχει ο Βόλος, δίχως αυτό να σημαίνει ότι οι Αρκάδες θα παρουσιαστούν αδιάφοροι.

Η τεχνική ηγεσία του Βόλου θα στερηθεί των υπηρεσιών δύο ποδοσφαιριστών. Συγκεκριμένα, τιμωρημένοι είναι οι Ζαν Μπαριέντος και Γιασίν Ασενούν. Ο Ουρουγουανός μέσος αποβλήθηκε στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ενώ ο Φινλανδός επιθετικός στο ίδιο ματς συμπλήρωσε κίτρινες κάρτες.

Θετικό το γεγονός για τον Βόλο οι επιστροφές των Άλχο, Καλογερόπουλου, Τσοκάνη, Γκλάβτσιτς και Γκαρσία, οι οποίοι εξέτισαν την ποινή τους.

Ο Χρήστος Κόντης προσανατολίζεται να παρατάξει τον Κόβατς κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες θα είναι οι Άλχο και Μύγας, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αναμένεται να αποτελέσουν οι Καλογερόπουλος και Σιέλης. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Ντε Καμπς και Τσοκάνης, με τους Κόμπα και Γκλάβτσιτς να είναι οι δύο παίκτες που θα παίξουν στα άκρα, ως μεσοεπιθετικοί, με τον Ολιβέρα να κινείται πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί και ο Λούνα. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται και οι Κόστιτς, Ράτσιτς, Κίτσος, Ασλανίδης, Ποπέσκου, Τρουιγέ, Μπερτόλιο και Μωραΐτης.

 

Χωρίς τρεις παίκτες ο Αστέρας

Ο προπονητής του Αστέρα, Μίλαν Ράσταβατς, είναι πολύ πιθανό στα πλέι άουτ να δώσει χρόνο σε ορισμένους παίκτες με μικρό χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Στο σημερινό παιχνίδι με τον Βόλο ο Σέρβος τεχνικός δεν υπολογίζει στις υπηρεσίες των τιμωρημένων Καλτσά (συμπλήρωσε κάρτες) και Γιαμπλόνσκι (αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα στο ματς με τον Πανσερραϊκό), ενώ θα απουσιάσει και ο τραυματίας Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος υποφέρει από διάστρεμμα.

Η ομάδα της Τρίπολης έχει να χάσει στο γήπεδό της από τις 17 Δεκεμβρίου 2023, όταν ηττήθηκε 4-1 από τον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια ο Αστέρας μέτρησε, ως γηπεδούχος, τρεις σερί νίκες με Άρη, Βόλο και Ατρόμητο και δύο ισοπαλίες με Παναιτωλικό και Κηφισιά.

Share
Ετικέτες: ΠΑΕ Βόλος

Πρόσφατα άρθρα

Σε αποκριάτικους ρυθμούς χθες τα σχολεία του νομού – 600 σουβλάκια στο 1 Γυμνάσιο Βόλου

  Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινήθηκαν χθες τα σχολεία της Μαγνησίας, όπου στις πρώτες ώρες έγιναν…

16 Μαρτίου 2024

Ο Αντ. Ρασβάνης στη «Θ» για το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών – «Πότε δεν πρέπει να τα παρατήσεις»

  Ο μαθητής της Γ' Λυκείου του Ιδιωτικού Σχολείου «Προμηθέας» Αντρέας Ρασβάνης μας μιλά με…

16 Μαρτίου 2024

Διευκρινίσεις Δήμου Ρ. Φεραίου για τα αδέσποτα

  Με αφορμή το προχθεσινό περιστατικό επίθεσης από σκύλο σε μαθήτρια που σημειώθηκε στο Βελεστίνο,…

16 Μαρτίου 2024

Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε -81- Γραφεία Ταυτοτήτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε και θα εφαρμοστεί από 19 Μαρτίου 2024 η…

16 Μαρτίου 2024

Προσλήψεις στον Δήμο Ρ. Φεραίου

  Συνολικά 24 άτομα με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικής διάρκειας πέντε μηνών,…

16 Μαρτίου 2024

Νέο περιστατικό με αεροσκάφος της Boeing: Έχασε εξωτερικό πάνελ κατά τη διάρκεια της πτήσης

Δεν έχει τέλος η αλυσίδα των προβλημάτων σε αεροσκάφη της Boeing τους τελευταίους μήνες, καθώς…

16 Μαρτίου 2024