Τοπικά

Σε αποκριάτικους ρυθμούς χθες τα σχολεία του νομού – 600 σουβλάκια στο 1 Γυμνάσιο Βόλου

 

Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινήθηκαν χθες τα σχολεία της Μαγνησίας, όπου στις πρώτες ώρες έγιναν μαθήματα και στη συνέχεια οι αύλειοι χώροι πλημμύρισαν από μουσική, σερπαντίνες και ξεχωριστές μεταμφιέσεις των μαθητών που φόρεσαν τις στολές για να μπουν στο πνεύμα των ημερών.
Οι μαθητές περίμεναν πώς και πώς να κτυπήσει το σχολικό κουδούνι και να ξεχυθούν στις αυλές για να παίξουν και να διασκεδάσουν υπό τους ήχους αποκριάτικων τραγουδιών. Σερμπαντίνες, χαρτοπόλεμος, ακόμη και σπρέι γέμισαν τις αυλές με το παιχνίδι και την εύθυμη διάθεση να είναι άφθονα σε μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.
Ευφάνταστες και οι στολές που φόρεσαν πολλά παιδιά και έφηβοι, ενώ αρκετοί θέλησαν να διακωμωδήσουν και καταστάσεις από την καθημερινότητα. Σε κάποια σχολεία οι μαθητές χόρευαν και έκαναν και διαγωνισμούς καλύτερης αποκριάτικης στολής.
Σε ένα από τα σχολεία που το αποκριάτικο γλέντι ήταν πολύμορφο, ήταν το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, όπου ο χοροί, οι μουσικές και οι μεταμφιέσεις συνδυάστηκαν με το ψήσιμο σουβλακιών.
«Καθώς το έθιμο δεν τηρήθηκε την Τσικνοπέμπτη αποφασίσαμε να το κάνουμε χθες και να το συνδυάσουμε και με την αποκριάτικη γιορτή» τόνισε ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Γιάννης Καραφέρης που είχε τον συντονισμό της όλης προσπάθειας.
Ο ίδιος ανέφερε πως συνολικά ψήθηκαν 600 σουβλάκια για τους μαθητές και τους καθηγητές. Οι προετοιμασίες για το ψήσιμο άρχισαν από τις 7 το πρωί και υπήρχε έντονη η συμμετοχή των μαθητών. Για τους ίδιους ήταν και ένα μάθημα οικονομίας, οργάνωσης και διαχείρισης, καθώς γνώρισαν για τις διαδικασίες της παραγγελίας των κρεατικών, αλλά και της προετοιμασίας για το ψήσιμο των κρεατικών. Παράλληλα έμαθαν και να ψήνουν. Οι μαθητές μοίρασαν σουβλάκια σε όλες τις τάξεις και πέρασαν καλά».
Το σχολείο έχει παράδοση στη συλλογική συμμετοχή των μαθητών σε τέτοιου είδους γιορτές, ώστε να απαγκιστρώνονται και από τις καθημερινές σχολικές υποχρεώσεις.
«Ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από την καθημερινότητα του σχολείου» τόνισε το μέλος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Τσιβελέκος και πρόσθεσε πως «διαμορφώσαμε ένα ευχάριστο κλίμα και περάσαμε πολύ καλά. Η προσπάθεια ήταν πολύ οργανωμένη».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο Αντ. Ρασβάνης στη «Θ» για το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών – «Πότε δεν πρέπει να τα παρατήσεις»

  Ο μαθητής της Γ' Λυκείου του Ιδιωτικού Σχολείου «Προμηθέας» Αντρέας Ρασβάνης μας μιλά με…

16 Μαρτίου 2024

Διευκρινίσεις Δήμου Ρ. Φεραίου για τα αδέσποτα

  Με αφορμή το προχθεσινό περιστατικό επίθεσης από σκύλο σε μαθήτρια που σημειώθηκε στο Βελεστίνο,…

16 Μαρτίου 2024

Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε -81- Γραφεία Ταυτοτήτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε και θα εφαρμοστεί από 19 Μαρτίου 2024 η…

16 Μαρτίου 2024

Προσλήψεις στον Δήμο Ρ. Φεραίου

  Συνολικά 24 άτομα με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, συνολικής διάρκειας πέντε μηνών,…

16 Μαρτίου 2024

Νέο περιστατικό με αεροσκάφος της Boeing: Έχασε εξωτερικό πάνελ κατά τη διάρκεια της πτήσης

Δεν έχει τέλος η αλυσίδα των προβλημάτων σε αεροσκάφη της Boeing τους τελευταίους μήνες, καθώς…

16 Μαρτίου 2024

Καταδίωξη γυναίκας από τον σύζυγό της

Περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν το βράδυ της Παρασκευής (15/3) αστυνομικοί στο Πέραμα. Λίγο…

16 Μαρτίου 2024