Αθλητισμός

Γ. Παπαδόπουλος: Ιστορική στιγμή για το εγχείρημά μας ο αγώνας με την Αγία Άννα

Μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη έδωσε στην εκπομπή “Classico” του Βόλος 98,6 ο ηγέτης του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού Βόλου Γιάννης Παπαδόπουλος. Τα κυριότερα σημεία είναι τα εξής:

Για το όραμα που έχει για τον Ολυμπιακό: «Θέλουμε σιγά-σιγά κόσμος και ομάδα να γίνονται ένα. Να υπάρχει σύνδεση μεταξύ τους. Αντιλαμβάνομαι τι έχει περάσει ο κόσμος τα τελευταία χρόνια, αλλά πρέπει να βάλουμε μία τελεία και να ανοίξουμε μία νέα σελίδα για τον Ολυμπιακό. Μετά την περσινή καταστροφή έβλεπα ότι μπορεί να έλθει η αναγέννηση της ομάδας. Μάλιστα ένας από τους λόγους που έγινα πέρυσι δυσάρεστος είναι ότι έμπαινα στα αποδυτήρια χωρίς να έχω θέση στον σύλλογο. Ήθελα να κάνω μία έρευνα για δω τι πρέπει να αλλάξει. Επίσης, έβλεπα τα ματς από την κερκίδα για να αφουγκραστώ τους φιλάθλους. Μετά από μερικούς μήνες καταφέραμε να έχουμε μεγάλη συσπείρωση στον Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι το εγχείρημά μας θα πετύχει και ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει υπεραξία. Ξεκινάμε από χαμηλά και λιθαράκι-λιθαράκι θα κατασκευάσουμε ένα μεγάλο οικοδόμημα. Είμαι ικανοποιημένος με ό,τι έχουμε πετύχει ως τώρα».

Για το παιχνίδι με την Αγία Άννα: «Σε κάθε χρονιά υπάρχουν σημαντικές στιγμές. Έτσι, είναι το παιχνίδι με την Αγία Άννα και αν μας αξιώσει ο Θεός μπορεί του χρόνου να είναι στη Γ’ Εθνική με το Κεραμίδι π.χ. ή τη μεθεπόμενη σεζόν με ομάδα της Σούπερ Λιγκ 2. Ωστόσο, ξεκινάμε από τα χαμηλά.

Έχουμε κάνει φέτος 20 νίκες σε 22 παιχνίδια, αλλά η Αγία Άννα είναι μόνο δύο βαθμούς πίσω μας. Αυτό δείχνει ότι κάτι κάνει καλά και το σεβόμαστε. Για το εγχείρημά μας αυτή είναι ιστορική στιγμή. Επειδή πάντα εκτιμώ την προσπάθεια θέλω από τους παίκτες μας να μπουν στο γήπεδο από το πρώτο λεπτό και να παλέψουν για κάθε μπάλα.

Από την πλευρά του ο κόσμος να παίξει μαζί με την ομάδα. Να έχει την υπομονή που χρειάζεται. Να μη γκρινιάζει και να γίνεται το «όπλο» της ομάδας, καθώς θα την ωθεί στην επίθεση. Μη ξεχνάμε ότι με το νέο αθλητικό νόμο υποστηρίζουμε την ομάδα μόνο με τη φωνή μας. Εξάλλου, με τη φωνή μας μπορούμε να λυγίσουμε τους πάντες».

Για το αν θα υπάρχουν επιπλέον μέτρα για τον σημερινό αγώνα: «Κατ’ αρχάς μην έρθει κανένας στο γήπεδο με μπουκαλάκι γεμάτο νερό. Θα του δώσουμε εμείς στην είσοδο πλαστικό ποτηράκι για να αδειάσει το μπουκάλι εκεί. Αν οι αντίπαλοι ζητήσουν αστυνομική δύναμη εμείς δεν έχουμε πρόβλημα. Στο πρόσωπο του κ. Ντιζέ εμείς έχουμε μεγάλη εκτίμηση. Είχαμε ζητήσει και εμείς αστυνομία σε Ριζόμυλο και Βελεστίνο, αλλά ο κ. Ντιζές έκρινε ότι δεν χρειαζόταν και πράγματι όλα κύλησαν ομαλά. Αν τώρα κρίνει ότι πρέπει να υπάρχει αστυνομία εμείς δεν έχουμε θέμα.

Πάντως και από την άλλη πλευρά, πιστεύω ότι οι κ.κ. Σίμος και Τσιουρέλης της Αγίας Άννας είναι έξυπνοι άνθρωποι και στο βωμό μίας ανόδου δεν θα μπουν σε μία διαδικασία που περισσότερο θα κάνει κακό στη δική τους σχολή ποδοσφαίρου. Όλη τη χρονιά έλεγαν ότι δεν πάνε για άνοδο. Θέλω να πιστέψω ότι έστω και τώρα θα το παραδεχθούν και θα πουν ότι κάτι άλλαξε και επιδιώκουν την άνοδο. Ειδάλλως δεν θα είχε τιμωρηθεί ο κ. Σίμος με 50 ημέρες για το παιχνίδι με τον Ρήγα, αν δεν είχε αυτό τον στόχο. Πέρα από αυτό, αυτοί οι δύο άνθρωποι μαζί με έναν δικηγόρο τον οποίο εκτιμώ πολύ, πως θα επιλέξουν τον σωστό δρόμο επικοινωνιακά όχι βραχυπρόθεσμα, αλλά μακροπρόθεσμα. Το συμφέρον του συλλόγου τους είναι η πολύ ωραία σχολή που έχουν δημιουργήσει. Αν μέσα από αυτή προκύψει άνοδος τότε έχει καλώς».

Για το αν περιμένει από τον κόσμο του Ολυμπιακού να δώσει μαζικό «παρών»: «Ο κόσμος του Ολυμπιακού δεν σταματά να με εκπλήσσει. Υπάρχουν παιχνίδια που περιμένω περισσότερο κόσμο και έρχεται λιγότερος, αλλά και ματς, όπως με τον Πανιώνιο, που περίμενα πιο λίγο κόσμο και ήρθε περισσότερος. Με εξέπληξε θετικά. Εμείς θα είμαστε εκεί από νωρίς και θα περιμένουμε, μαζί και με τους αξιωματούχους της ΕΠΣΘ με την οποία η σχέση μας έχει εξομαλυνθεί».

Για τους παίκτες της Αγίας Άννας που έχουν παίξει παλαιότερα στον Ολυμπιακό: «Όλοι ξέρουμε ότι οι Παπαδημητρίου, Χολέβας είναι «άρρωστοι» Ολυμπιακοί. Το ίδιο και ο Κόλα που έχει ζήσει τόσα με την ομάδα μας. Ξέρω ότι έχουν τον Ολυμπιακό στην καρδιά τους. Φυσικά δεν είναι επαγγελματίες, αλλά ερασιτέχνες. Αν η ψυχούλα του Παπαδημητρίου π.χ. του λέει αν πρέπει να τα δώσει όλα ή όχι στο παιχνίδι μόνο εκείνος το ξέρει. Δεν έχει δέσμευση με κάποια εταιρεία. Για τον Κόλα για παράδειγμα ίσως είναι μία καλή ευκαιρία επανασύνδεσης με τον Ολυμπιακό. Ακόμη και στη διοίκηση της Αγίας Άννας, δεν ξεχνάμε ότι ο ίδιος ο κ. Σίμος έχει φάει ξύλο για τον Ολυμπιακό. Μπορεί να έχει ένα δέσιμο με την Αγία Άννα που είναι μία επιχείρηση, αλλά το συναίσθημα είναι συναίσθημα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένης κι έκλεψαν τιμαλφή – Άμεση κινητοποίηση της Ομάδας ΔΙΑΣ Βόλου

Συνελήφθησαν, χθες  το μεσημέρι στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βόλου, τρεις…

16 Μαρτίου 2024

Ντέρμπι Ολυμπιακού-Αγίας Άννας που μπορεί να κρίνει την πρωτιά

Και τώρα οι δυο τους… Σήμερα στις 3.30 μ.μ. διεξάγεται στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος» το…

16 Μαρτίου 2024

Αγνοεί τη νίκη στην Τρίπολη ο Βόλος

Δεν έχει σημειώσει ποτέ νίκη στην Τρίπολη ο Βόλος απέναντι στον Αστέρα. Σε έξι αναμετρήσεις…

16 Μαρτίου 2024

Στην Τρίπολη με Αστέρα αρχίζει τα πλέι άουτ σήμερα ο Βόλος

Η αυλαία των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ ανοίγει σήμερα στην Τρίπολη. Στις 5 μ.μ.…

16 Μαρτίου 2024

Σε αποκριάτικους ρυθμούς χθες τα σχολεία του νομού – 600 σουβλάκια στο 1 Γυμνάσιο Βόλου

  Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινήθηκαν χθες τα σχολεία της Μαγνησίας, όπου στις πρώτες ώρες έγιναν…

16 Μαρτίου 2024

Ο Αντ. Ρασβάνης στη «Θ» για το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών – «Πότε δεν πρέπει να τα παρατήσεις»

  Ο μαθητής της Γ' Λυκείου του Ιδιωτικού Σχολείου «Προμηθέας» Αντρέας Ρασβάνης μας μιλά με…

16 Μαρτίου 2024