Αθλητισμός

Ντέρμπι Ολυμπιακού-Αγίας Άννας που μπορεί να κρίνει την πρωτιά

Και τώρα οι δυο τους… Σήμερα στις 3.30 μ.μ. διεξάγεται στο ΕΑΚ «Τάκης Συνετόπουλος» το παιχνίδι της χρονιάς στην Α’ ΕΠΣΘ, αφού θα κοντραριστούν οι διεκδικητές του τίτλου Ολυμπιακός Βόλου και Αγία Άννα. Χιλιάδες φίλαθλοι αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα, που φυσικά στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα υποστηρίζουν τον Ολυμπιακό.

Ολυμπιακός και Αγία Άννα έχουν φτάσει δίκαια σε αυτό το σημείο, αφού έχουν παρουσιάσει τις πιο σταθερές ομάδες του πρωταθλήματος. Ο μεν Ολυμπιακός προπορεύεται με 61 βαθμούς, έχοντας 20 νίκες, μία ισοπαλία και μόνο μία ήττα (αυτή του πρώτου γύρου από τη σημερινή του αντίπαλο), η δε Αγία Άννα βρίσκεται στην 2η θέση με 59 βαθμούς, καθώς μετρά 19 νίκες, δύο ισοπαλίες και μία ήττα (από τον Ρήγα Φεραίο).

Επίσης, ο Ολυμπιακός διαθέτει την παραγωγικότερη επίθεση με 66 γκολ, με την Αγία Άννα να έχει πετύχει 59, ενώ τα λιγότερα τέρματα τα έχει δεχθεί η Αγία Άννα και συγκεκριμένα 10, με την εστία του Ολυμπιακού να έχει παραβιαστεί μία φορά παραπάνω. Οι σημερινοί μονομάχοι έχουν και αξιοζήλευτο σερί νικών, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει σε όλα τα ματς του δευτέρου γύρου, εννέα στον αριθμό, ενώ έξι είναι τα συνεχόμενα «τρίποντα» για την αντίπαλό του.

Θεωρητικά ακόμη και η ισοπαλία ευνοεί σήμερα τον Ολυμπιακό, αφού θα παραμείνει μόνος πρώτος και ενώ θα απομένουν τρεις αγωνιστικές για το φινάλε του πρωταθλήματος. Όμως στις τάξεις του σκέφτονται μόνο τη νίκη. Θέλουν να «κλειδώσουν» από τώρα τον τίτλο, ώστε να αρχίζουν να σκέφτονται τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική. Εξάλλου, αυτός είναι και ο στόχος της ομάδας που τέθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Δεν της αρκεί να πάρει το πρωτάθλημα της ΕΠΣΘ, αφού εκείνο που έχει σημασία γι’ αυτήν είναι η επιστροφή της στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Από την άλλη πλευρά, τη νίκη θα διεκδικήσει και η Αγία Άννα για να αποκτήσει το «πάνω χέρι» στην υπόθεση τίτλος, τον οποίο έχασε την προηγούμενη διετία για μόλις ένα βαθμό από τον Πύρασο το 2022 και τον Μαγνησιακό πέρυσι.

Κίνητρο για δυναμική παρουσία έχουν και οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού, αφού στον πρώτο γύρο τους απαγορεύτηκε να ενισχύσουν την ομάδα τους με μία αμφιλεγόμενη απόφαση να γίνει εκείνος ο αγώνας εκείνος κεκλεισμένων των θυρών στη Νεάπολη.

Μάλιστα στους οργανωμένους επικρατεί τεράστια κινητοποίηση, ενώ εξέδωσαν και σχετικές ανακοινώσεις.

Οι Austrian Boys αναφέρουν: «Το ΕΑΚ το Σάββατο θα «βράζει», το ΕΑΚ το Σάββατο θα τρέμει από τις φωνές μας, τον παλμό μας και τα συνθήματα μας, το ΕΑΚ το Σάββατο θα νιώσει τις δόξες του παρελθόντος. Όλοι μαζί ενωμένοι, όλοι μαζί μια γροθιά να πάρουμε το «τρίποντο» που θα μας οδηγήσει στα μπαράζ .

Εμείς θα κάνουμε το καθήκον μας στην κερκίδα, ζητάμε το ίδιο κι από τους παίκτες μας να κάνουν το καθήκον τους στο χορτάρι. Να τα δώσουν όλα και να αφήσουν την ψυχή τους μέσα στο γήπεδο ώστε να φτάσουν στους τρεις βαθμούς. Σάββατο στις 15.30 καλούμε όλο τον κόσμο που αγαπάει τον Ολυμπιακό Βόλου, να έρθει στο γήπεδο. Δεν υπάρχει δικαιολογία. Όλοι στα κόκκινα, όλοι κασκόλ, όλοι 90 λεπτά φωνή. Όπως παλιά… Βόλος έτσι απλά… Μια ζωή Ολυμπιακός Βόλου».

Από την πλευρά τους οι Malavetas τόνισαν τα εξής: «Το Σάββατο στις 15.30 όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΕΑΚ για το πιο σημαντικό ματς της φετινής χρονιάς μιας και θα ξεκαθαρίσει ποιος θα βγει πρωταθλητής και θα διεκδικήσει την άνοδο στα μπαράζ.

Από τους παίκτες ζητάμε το αυτονόητο. Τσαμπουκά στο χορτάρι, πάθος, θέληση και φυσικά μόνο τη νίκη.

Καλούμε το κόσμο να πλαισιώσει τους οργανωμένους και όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια καυτή ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα που θα κάνει το γήπεδο καμίνι. Πάθος στο χορτάρι, Πάρτι στη κερκίδα. Όλοι φωνή. Δεν δίνουμε σημασία σε τυχόν προκλήσεις. Προστατεύουμε την ομάδα. Ολυμπιακός Βόλου τρόπος ζωής».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αγνοεί τη νίκη στην Τρίπολη ο Βόλος

Δεν έχει σημειώσει ποτέ νίκη στην Τρίπολη ο Βόλος απέναντι στον Αστέρα. Σε έξι αναμετρήσεις…

16 Μαρτίου 2024

Στην Τρίπολη με Αστέρα αρχίζει τα πλέι άουτ σήμερα ο Βόλος

Η αυλαία των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ ανοίγει σήμερα στην Τρίπολη. Στις 5 μ.μ.…

16 Μαρτίου 2024

Σε αποκριάτικους ρυθμούς χθες τα σχολεία του νομού – 600 σουβλάκια στο 1 Γυμνάσιο Βόλου

  Σε αποκριάτικους ρυθμούς κινήθηκαν χθες τα σχολεία της Μαγνησίας, όπου στις πρώτες ώρες έγιναν…

16 Μαρτίου 2024

Ο Αντ. Ρασβάνης στη «Θ» για το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Μαθηματικών – «Πότε δεν πρέπει να τα παρατήσεις»

  Ο μαθητής της Γ' Λυκείου του Ιδιωτικού Σχολείου «Προμηθέας» Αντρέας Ρασβάνης μας μιλά με…

16 Μαρτίου 2024

Διευκρινίσεις Δήμου Ρ. Φεραίου για τα αδέσποτα

  Με αφορμή το προχθεσινό περιστατικό επίθεσης από σκύλο σε μαθήτρια που σημειώθηκε στο Βελεστίνο,…

16 Μαρτίου 2024

Επεκτείνεται από 19 Μαρτίου το ωράριο λειτουργίας σε -81- Γραφεία Ταυτοτήτων, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε και θα εφαρμοστεί από 19 Μαρτίου 2024 η…

16 Μαρτίου 2024