Τοπικά

Συνάντηση του Κ. Μαραβέγια με τον υφυπουργό Εργασίας για το νέο πλαίσιο λειτουργίας του ΕΦΚΑ από το 2022

Τις προτάσεις του για τη διευκόλυνση της μετάβασης του ΕΦΚΑ στη νέα φάση λειτουργίας του από το 2022, κατέθεσε στον υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Πάν. Τσακλόγλου, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν την Παρασκευή 23 Απριλίου.
Με την ιδιότητά του και ως μέλος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Μαραβέγιας συζήτησε με τον υφυπουργό Εργασίας για τα τρέχοντα προβλήματα που αναγκάζουν το υπουργείο να υιοθετεί συνεχώς νέα μέτρα, όπως αυτό που ψηφίστηκε πριν λίγες ημέρες και προβλέπει συνεργασία του ΕΦΚΑ με πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές.

Ο βουλευτής εξέφρασε την πεποίθηση ότι η δημιουργία ενός νέου Ασφαλιστικού Ταμείου θα απαιτήσει μια ιδιαίτερη προσέγγιση, δεδομένου μάλιστα ότι καλείται να είναι λειτουργικό την 1η/1/2022. Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι ορισμένα μέτρα που μπορούν να ληφθούν για τη διευκόλυνση της μετάβασης του νέου φορέα στη νέα φάση λειτουργίας του είναι τα εξής:
1. Σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής του Υπουργείου για την υλικοτεχνική υποστήριξη του νέου φορέα
2. Σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής του Υπουργείου για την επιλογή κατάλληλου προσωπικού που θα μεταφερθεί από τον e-ΕΦΚΑ στο νέο φορέα
3. Σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής του Υπουργείου για την σύνταξη κανονισμού ασφαλιστικών παροχών του νέου φορέα, προκειμένου να εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση
4. Σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής του Υπουργείου για σύνταξη περιγραμμάτων θέσεων εργασίας του νέου φορέα (Προσοντολόγιο – Καθηκοντολόγιο) έτσι ώστε οι κενές οργανικές θέσεις του να μπορούν να πληρωθούν γρηγορότερα (μέσω ΑΣΕΠ ή ΕΣΚ)
5. Σύσταση και συγκρότηση Επιτροπής του Υπουργείου για την αξιοποίηση αναγκαίων δεδομένων – πληροφοριακών συστημάτων των e-ΕΦΚΑ / ΗΔΙΚΑ από το νέο φορέα.

Ο κ. Τσακλόγλου ευχαρίστησε τον κ. Μαραβέγια για τις προτάσεις του, τις οποίες δεσμεύτηκε να μελετήσει, ενώ στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τον 3ο πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης, που στο προσεχές διάστημα θα έρθει προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή, με σκοπό τη δημιουργία ενός ανταποδοτικού συστήματος.
Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ανταλλαγή απόψεων για τη βελτίωση της λειτουργίας των ΚΕΠΑ και ιδιαίτερα για το πώς μπορεί να δημιουργηθεί ένα νέο πλαίσιο για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το