Ελλάδα

Συνάντηση του Κ. Αγοραστού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο 

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ (2)

Με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμο, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Ο κ. Κ. Αγοραστός ευχαρίστησε τον κ. Ιερώνυμο για την μεγάλη προσφορά και τη βοήθεια της Εκκλησίας τόσο προς τους Έλληνες που βρίσκονται σε ανάγκη, όσο και στο προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα.

Η ΕΝΠΕ, όπως ανακοίνωσε ο κ. Αγοραστός, προτίθεται αναλάβει τη διοργάνωση ενός διαρκούς συνεδρίου που θα φιλοξενείται σε μόνιμη βάση στη χώρα μας, με στόχο να αναζητά τα αίτια του θρησκευτικού φανατισμού και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις της διαμόρφωσης ενός προβληματισμού για τον σεβασμό των θρησκευτικών διαφορών και την ειρηνική συμβίωση των λαών. «Ο διαθρησκευτικός διάλογος είναι το αντίδοτο στη βία που ασκείται στο όνομα του θρησκευτικού φανατισμού» τόνισε ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ.

Το Φόρουμ αυτό θα διεξάγεται κάθε χρόνο στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή επιφανών ανθρώπων της σκέψης και της διανόησης, προσωπικοτήτων διεθνούς ακτινοβολίας. Στην ουσία θα λειτουργεί σαν «δεξαμενή σκέψης», για την άμβλυνση των διαφορών μεταξύ ανθρώπων που πιστεύουν σε διαφορετικά δόγματα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έρχεται να απαντήσει στο μεγάλο πρόβλημα της σύγχρονης πραγματικότητας που ζει υπό την απειλή «πολέμων» με θρησκευτικά χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το