Τοπικά

Συνάντηση της Ζέττας Μακρή με την Δόμνα Μιχαηλίδου για το Ορφανοτροφείο Βόλου

Τα λειτουργικά προβλήματα, που απορρέουν από την έλλειψη χρηματοδότησης και επιχορήγησης του Ορφανοτροφείου Βόλου από την κεντρική διοίκηση, τα τελευταία 5 χρόνια, καθώς και οι δυνητικοί τρόποι χρηματοδότησής του ήταν τα θέματα της συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της προέδρου της επιτροπής περιφερειών και βουλευτή ΝΔ Ν. Μαγνησίας, κ. Ζέττας Μ. Μακρή, και της υφυπουργού εργασίας και κοινωνικών υποθέσεων, αρμόδιας για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, αργά το απόγευμα της Παρασκευής 14 Φεβρουαρίου 2020.

Η κ. Μακρή έθεσε στην Υφυπουργό, αναλυτικά, τη σοβαρότητα του θέματος, καθώς τα τελευταία 5 χρόνια, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία δεν επέδειξε καμία απολύτως ευαισθησία προκειμένου να καθοδηγήσει και να υποστηρίξει τη διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου για να δρομολογήσει διαδικασίες καταγραφής σε ειδικό μητρώο και πιστοποίησής του τόσο από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΕΚΚΑ) όσο και από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Οι ως άνω διοικητικές διαδικασίες αποτελούσαν προϋπόθεση ώστε να καταστεί εφικτή η επιλεξιμότητά του Ορφανοτροφείου για να συμπεριληφθεί στα ιδρύματα εκείνα τα οποία λαμβάνουν επιχορήγηση, τον Οκτώβριο κάθε έτους, είτε από την οδό των κερδών του κρατικού λαχείου είτε από την κλασσική οδό της επιχορήγησης από τους πόρους του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η μη επιχορήγηση του ιδρύματος όλα αυτά τα χρόνια, είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη ρευστότητας και, συνεπώς, τη δημιουργία πολλών προβλημάτων στην καθημερινή λειτουργία αυτού, ιδιαίτερα όσον αφορά την έγκαιρη κάλυψη των ασφαλιστικών και φορολογικών εισφορών.

Από την πλευρά της, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δ. Μιχαηλίδου, ήταν γνώστρια του θέματος, καθώς, επί των ημερών της και, μόλις, στο τέλος του περασμένου έτους, ολοκληρώθηκε η διαδικασία καταγραφής και πιστοποίησης του ιδρύματος. Ενώ, υπέδειξε δυνητικούς τρόπους χρηματοδότησης από το δικό της υπουργείο μέχρι την απονομή επιχορήγησης στο Ορφανοτροφείο Βόλου, τον προσεχή Οκτώβριο, αλλά και δεσμεύθηκε για την υποστήριξη από μέρους των υπηρεσιών του Υπουργείου προκειμένου να αμβλυνθούν τα λειτουργικά προβλήματα του Ορφανοτροφείου.

Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε θερμά την Υφυπουργό τόσο για την προθυμία και τη διαθεσιμότητά της όσο και για τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισε το ζήτημα, τόνισε ότι τα ιδρύματα αυτά επιτελούν εξαιρετικό κοινωνικό έργο και απαιτείται η συνεχής και αδιάλειπτη στήριξη της πολιτείας στις διοικήσεις τους για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το