Τοπικά

Συνάντηση ενημέρωσης και δικτύωσης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και της ΑΜΚΕ “Emfasis Foundation”

Στο πλαίσιο δραστηριοποίησης του Ξενώνα Αστέγων Βόλου στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αλληλοενημέρωσης στις 19/10/2023 με την ΑΜΚΕ “Emfasis Foundation” στο χώρο της δομής στη Νεάπολη. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που πραγματοποιούν η ομάδα street work της “Emfasis Foundation” για την αστεγία στην πόλη του Βόλου έπειτα από τις πλημμύρες που την έπληξαν. Από τη πλευρά του ξενώνα αστέγων συμμετείχαν: η Θεοδωροπούλου Βησσαρία, Κοινωνική Λειτουργός, η Βαρβάρα Ιτούδη Διοικητικός- Οικονομική Υπεύθυνη και η Ιωάννα Παρίση, Γενικών Καθηκόντων ενώ την “Emfasis ” εκπροσώπησαν: η Σοφία Σαντοριναίου, Κοινωνική Λειτουργός και ο Βαγγέλης Λυγνός Οικονομολόγος – Street worker.

Στόχος της συνάντησης ήταν η αμφίδρομη ενημέρωση για τη λειτουργία των δύο φορέων. Πιο συγκεκριμένα, αναπτύχθηκε η λειτουργία του ξενώνα αστέγων και η ομάδα street work της δομής που δραστηριοποιείται στην πόλη του Βόλου, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει αλλά και η πρωτόγνωρη συνθήκη που βιώνει αυτή τη περίοδο η πόλη μετά από τις πλημμύρες. Η “Emfasis ” αρχικά παρουσίασε τη δράση που έχει αναπτύξει στην Αθήνα, το δίκτυο εθελοντών που υποστηρίζουν τη λειτουργία της ΑΜΚΕ και σε ποιες περιοχές ανά την Ελλάδα παρέχει τις υπηρεσίες της. Επίσης, έγινε συζήτηση περί καλών πρακτικών προσέγγισης και διερεύνησης σχετικά με το τρόπο ανάπτυξης διόδων παραπομπών και επικοινωνίας των δυο φορέων.
Ο Ξενώνας Αστέγων της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ένταξης της Πράξης «ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΞΕΝΩΝΑ ΑΣΤΕΓΩΝ ΒΟΛΟΥ» με Κωδικό ΟΠΣ 5032717 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιφερειακό επιχειρησιακό πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020». Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614 ή στο email: [email protected] .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το