Τοπικά

Συμβάσεις αορίστου χρόνου σε Δήμο Βόλου και Νοσοκομείο ζητούν οι καθαρίστριες

katharistries

katharistries

Την μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου ζητά το Σωματείο Καθαριστριών Μαγνησίας που θα συμμετέχει σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών την ερχόμενη Παρασκευή. Σε συνέντευξη τύπου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, το σωματείο ανέφερε τις παρεμβάσεις που έχει κάνει προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματά των μελών του.
Το σωματείο έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο διεκδικώντας οι 140 συμβασιούχες καθαρίστριες να περάσουν στο δήμο και οι συμβάσεις τους να γίνουν αορίστου χρόνου. Αυτή τη στιγμή οι 140 συμβασιούχες ανήκουν και πληρώνονται από το υπουργείο Παιδείας. Παράλληλα ζητούν να γίνουν πλήρους απασχόλησης οι 12 από τις 45 καθαρίστριες αορίστου χρόνου που ανήκουν στον ίδιο τον Δήμο. Ζητούν επίσης από το Δήμο να διεκδικήσει να περάσουν στο δικό του δυναμικό οι 140 συμβασιούχες που ανήκουν στο υπουργείο.
Αναφορικά με την καθαριότητα του Νοσοκομείου Βόλου, το σωματείο ανέφερε ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες εργάζονται οι καθαρίστριες είναι πολύ άσχημες και πως οι γυναίκες είναι τρομοκρατημένες υπό την πίεση του εκάστοτε εργολάβου. Μάλιστα, όπως ανέφερε η γραμματέας του σωματείου Γεωργία Λαλιά, οι καθαρίστριες δέχονται να υπογράψουν ακόμα και συμβάσεις λίγων ημερών. Ζητούν έτσι να γίνουν και εκεί οι συμβάσεις τους αορίστου χρόνου για να αποκτήσουν εργασιακά δικαιώματα. Μίλησαν επίσης και για πέντε απολύσεις συναδέλφων τους επιρρίπτοντας ευθύνες τόσο στη διοίκηση του Νοσοκομείου όσο και στο Εργατικό Κέντρο Βόλου.
Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όπως ανέφερε το σωματείο, η κατάσταση με την καθαριότητα είναι εις βάρος των καθηγητών και των φοιτητών. Οι καθαρίστριες που απασχολούνται εκεί είναι με συμβάσεις μίσθωσης έργου χωρίς να δικαιούνται δώρο Πάσχα ή Χριστουγέννων, άδειες και επιδόματα. Κατήγγειλαν τέλος ότι οι εργολαβικές εταιρείες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας παραβιάζουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Οι καθαρίστριες ζητούν να φύγουν οι εργολάβοι από το Πανεπιστήμιο και να μονιμοποιηθούν όλες οι συμβάσεις οι οποίες λήγουν τον Δεκέμβριο του 2016.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το