Τοπικά

Συμπιεσμένο φυσικό αέριο σε βιομηχανία – Επένδυση της ΕΔΑ ΘΕΣΣ 1,84 εκ. € στην Ελασσόνα

Ο γενικός διευθυντής κ. Λεωνίδας Μπακούρας και η διευθύντρια Ανάπτυξης Δικτύου και Νέων Συνδέσεων Θεσσαλίας κ. Ευθυμία Καλογήρου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας «Μπίζιος Α.Ε.», στην πόλη της Ελασσόνας, όπου τους υποδέχθηκε ο ιδιοκτήτης της κ. Νικόλαος Μπίζιος.

Πρόκειται για την 1η βιομηχανία στην Ελλάδα που έχει περάσει στη χρήση φυσικού αερίου μέσω δικτύου διανομής τροφοδοσίας με CNG και έχει ενεργοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου. Η μονάδα παραγωγής τυροκομικών προϊόντων συνδυάζει επιτυχώς τη σύγχρονη τεχνολογία με την παράδοση στην παραγωγή τυροκομικών προϊόντων, πάνω από 3.000 τόνους ετησίως. Η συνολική δυναμικότητα των εγκαταστάσεων είναι 3.000.000 kcal και η κατανάλωση ανέρχεται σε 360 m3/h. Σύμφωνα με τις έως τώρα καταγεγραμμένες καταναλώσεις της Βιομηχανίας, η κατανάλωση θα ξεπεράσει τα 1.000.000 κυβικά ετησίως.

Ο κ. Μπακούρας τόνισε ότι στόχο της Εταιρείας αποτελεί η περαιτέρω διείσδυση του φυσικού αερίου στον οικιακό, εμπορικό και ειδικά στον βιομηχανικό τομέα, μειώνοντας σημαντικά το ενεργειακό κόστος, έτσι ώστε η βιομηχανία να ανταποκρίνεται στο ανταγωνιστικό περιβάλλον, και συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανάπτυξη της χώρας.
O κ. Μπίζιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα προνόμια του φυσικού αερίου που διαφαίνονται ήδη από τις πρώτες ημέρες χρήσης του και τόνισε ότι είναι ένα σημαντικό και ωφέλιμο έργο για τη βιομηχανία του, το οποίο θα συμβάλει στη μείωση του ενεργειακού κόστους κατά 30%. Επίσης, δήλωσε ότι το επενδυτικό τους έργο συνεχίζεται και αναμένεται στους επόμενους μήνες η λειτουργία μιας σύγχρονης μονάδας βιοαερίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Υπογραμμίζεται ότι στην πόλη της Ελασσόνας είναι έντονο το ενδιαφέρον των πολιτών, καθώς έως σήμερα έχουν υπογραφεί πάνω από 300 Συμβάσεις Σύνδεσης τόσο για οικιακή, όσο και για εμπορική χρήση, συμπεριλαμβανομένων των 10 δημοτικών κτιρίων. Επιπροσθέτως, έχουν κατασκευαστεί 6 χιλιόμετρα δικτύου χαμηλής πίεσης και το δίκτυο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με σκοπό να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, σύμφωνα πάντα με το καταγεγραμμένο ενδιαφέρον των πολιτών.
Εν όψει της χειμερινής περιόδου αναμένεται μεγάλος αριθμός ενεργοποιήσεων, έτσι ώστε οι κάτοικοι να επωφεληθούν της χρήσης του φυσικού αερίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση 5ετούς ορίζοντα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ στον Δήμο Ελασσόνας θα ανέλθει σε 1,84 εκ. € με σκοπό την εξυπηρέτηση όλο και περισσότερων καταναλωτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το