Τοπικά

Συμμετοχή του Κέντρου Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ σε διαδικτυακή ημερίδα

Με αφορμή τη διαδικτυακή ημερίδα που διοργάνωσε η Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης της ΔΙΟΔΟΣ ΑμΚΕ με θέμα «Από το Ψυχικό Τραύμα στην Ψυχική Ανθεκτικότητα: ο ρόλος των Δήμων Θεσσαλίας εν μέσω πανδημίας», το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ συμμετείχε στην ημερίδα προβάλλοντας τον ρόλο και τα μέτρα που έχουν ληφθεί έως τώρα για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19 σε επίπεδο Δήμου.
Οι κοινωνικές δομές της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, του Δήμου Βόλου, κλήθηκαν από την αρχή της πανδημίας να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών και, ιδιαίτερα, των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων.
Βιώνοντας πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας καθώς και των λοιπών μέτρων για την προάσπιση της δημόσιας υγείας,η ψυχική ανθεκτικότητα του πληθυσμού δοκιμάζεται καθημερινά.
Στην διαδικτυακή ημερίδα συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, οι εμπειρίες των επαγγελματιών υγείας σε δομές άλλων πόλεων της Θεσσαλίας καθώς και καλές πρακτικές ενίσχυσης της ”ψυχικής ανθεκτικότητας” των πολιτών που σε πρώτο επίπεδο αναζητούνται στο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του ατόμου κι εν συνεχεία σε επίπεδο κοινότητας.
Η συμβολή του Δήμου μέσω των κοινωνικών υπηρεσιών και προγραμμάτων της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ παραμένει σημαντική κι ενισχύεται για κάθε πολίτη που βρίσκεται σε ανάγκη παρέχοντας υπηρεσίες τόσο για την προάσπιση της ψυχικής υγείας όσο και για ζητήματα βιοποριστικής φύσεως εν καιρώ πανδημίας.
Το Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ, ανήκει στην ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου και είναι συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020 στον Άξονα Προτεραιότητας 2α «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-ΕΝΕΡΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ».
Τηλ.επικοινωνίας ΚΔΗΦ ΑμεΑ: 24210 31860
email:[email protected]

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το