Τοπικά

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας: Οι γυναίκες δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ο «αδύναμος κρίκος»

Σε ανακοίνωσή της για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας αναφέρει:

«Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, μία ημέρα φόρου τιμής στις γυναίκες όπου στις 8 Μαρτίου του 1857 έδωσαν μια πρώτη σημαντική μάχη απέναντι στην εκμετάλλευση και την καταπίεση στους χώρους εργασίας και κατάφεραν μία μεγάλη νίκη, αφήνοντας έτσι το στίγμα τους στην παγκόσμια Ιστορία.
Στην εποχή που διανύουμε σήμερα όμως τα συνεχόμενα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης, βιασμών όπως και γυναικοκτονιών μαρτυρούν την ανισότητα που δυστυχώς υπάρχει ακόμα.
Εγκλήματα που πολλές φορές κάποιοι επιχειρούν να συγκαλύψουν, ή επιδιώκουν να κερδίσουν χρόνο, να σβήσουν τα ίχνη τους και να πετύχουν την νομική παραγραφή της αποτρόπαιης πράξης τους, μετατρέποντας έτσι την Ελληνική κοινωνία σε «άγρια ζούγκλα» που ο καθένας κάνει ότι θέλει, γνωρίζοντας ότι το κράτος δικαίου εκφυλίζεται και οι υπεύθυνοι εφαρμογής του Νόμου δεν πράττουν τα δέοντα ως οφείλουν.
Στη συνείδηση ωστόσο όλων μας, πρέπει να είναι καταγεγραμμένα ως εγκλήματα κατά των γυναικών με επιδίωξη την παραδειγματική τιμωρία τους. Μόνο έτσι μπορεί κάτι να αλλάξει αποτελεσματικά και προς τη σωστή κατεύθυνση.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Μαγνησίας βρίσκεται στο πλευρό των γυναικών και διεκδικούν μεταξύ άλλων:
• Ίση αμοιβή για ίση εργασία-Ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες.
• Δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες στήριξης, για τα θύματα της έμφυλης και
ενδοοικογενειακής βίας (ψυχολογική, νομική και κοινωνική στήριξη).
• Νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία.
• Επανασύσταση της Γραμματείας Ισότητας των Φύλων ως αυτοτελή,
διακριτή Δημόσια υπηρεσία.
• Ένταξη στην εκπαίδευση της σεξουαλική αγωγής και μαθημάτων για την
ισότητα των φύλων.

Καλούμε όλους να αναδείξουν με κάθε τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τα σύγχρονα αιτήματα της εργαζόμενης γυναίκας, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση πώς οι γυναίκες δεν είναι και δεν μπορεί να είναι ο «αδύναμος κρίκος». Πρέπει να έχει ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες».

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το