Τοπικά

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας: “Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα”

Ο Σύλλογος εργαζομένων στους Δήμους του Νομού Μαγνησίας θα συμμετάσχει στην 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία που προκήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Πέμπτη 6 Μάϊου 2021.
Όπως  αναφέρει ο Σύλλογος “Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, συμπίπτει φέτος με την προσπάθεια της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας (Ν.Δ.), μέσω ενός σχεδίου Νόμου που επεξεργάζεται το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, να καταργήσει το 8ωρο και το 5νθήμερο εργασίας, θεσμοθετώντας παράλληλα τη 10ωρη εργασία, να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.),να εκχωρήσει τον έλεγχο του Μητρώου Μελών και των διαδικασιών τους στο κράτος και τους εργοδότες, να βάλει απαγορευτικό στο δικαίωμα της απεργίας και να μετατρέψει τη συνδικαλιστική δράση σε ιδιώνυμο αδίκημα. Κι αυτά είναι λίγα εξ όσων έχει διαρρεύσει η κυβέρνηση και περιλαμβάνει το Νομοσχέδιο «ταφόπλακα» του Υπουργείου Εργασίας για τα δικαιώματα των εργαζομένων”.
Καλεί έτσι τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στην Απεργιακή Συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στις 10.30 το πρωί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το