Τοπικά

Συλλαλητήριο την Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου Βόλου & Κέντρων Υγείας Μαγνησίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων «Αχιλλοπούλειου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου και άλλα σωματεία και φορείς της Μαγνησίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν Συλλαλητήριο και καλούν τους συλλόγους, τα σωματεία και κάθε φορέα της περιοχής να υιοθετήσουν το ψήφισμα και να συμμετάσχουν σε κινητοποίηση την Τετάρτη 8/12 στις 18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας, για να παρθούν άμεσα μέτρα ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας (Νοσοκομείο Βόλου, Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία της Μαγνησίας) που λυγάνε κάτω από το βάρος των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό.
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνονται στα τοπικά ΜΜΕ και στο
e-mail: [email protected]

Το ψήφισμα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΣΚΕΨΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

Όλοι εμείς που υπογράφουμε το παρόν, δηλώνουμεότι:

Δεν θα αποδεχτούμε να πεθαίνουν συνάνθρωποί μας εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων στο Νοσοκομείο του Βόλου και στις δομές της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας.
Τηνώραπουσυνεχίζεταιηεπικίνδυνηαύξησητουεπιδημιολογικούφορτίου,μετοΝοσοκομείο να έχει ήδη φρακάρει λόγω έλλειψης προσωπικού, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην παίρνει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας, αλλά τα μεταθέτει όλα στην «ατομική ευθύνη».
Η αιτία είναι η πολιτική που υποβαθμίζει τη δημόσια υγεία, που αφήνει να διαλύονται κυριολεκτικά Κέντρα Υγείας όπως αυτό της Ζαγοράς, που δεν προσλαμβάνει υγειονομικόπροσωπικό αλλά μετακινεί γιατρούς αποδυναμώνοντάς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας,που βάζει στην ίδια ζυγαριά την υγεία του λαού, με τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στα Κέντρα Υγείας του νομού. Στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, καθώς και στο Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου, δεν υπηρετεί κανένας μόνιμος Γενικός Ιατρός ή Παθολόγος.
Ασθενείς μεταφέρονται σε κρίσιμη κατάσταση σε άλλες πόλεις, μένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες με πιο χαρακτηριστικό το τραγικό παράδειγμα του συνάδελφου νεαρού διανομέα μετά από ατύχημα, φέρνοντας πάλι στην επικαιρότητα το δίκαιο αίτημα για επίταξη του ιδιωτικού τομέα, που έχουν διατυπώσει οι ίδιοι οι φορείς της υγείας πανελλαδικά.
Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που είναι πιο ξεκάθαρο από πότε ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά την μάχη με την πανδημία, που έχουν στερέψει από υπομονή, αλλά συνεχίζουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν την ενίσχυσή του συστήματος υγείας.

Δεν θα σιωπήσουμε! Δεν θα εξοικειωθούμε με το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα,
με την εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας,
πεθαίνουν αβοήθητοι συνάνθρωποί μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους χρειάζεται να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, να βγούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε άμεσα:

 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ιατρικού, νοσηλευτικού, λοιπού προσωπικού και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων στο Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.

 Να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά οι υγειονομικοί που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

 Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρηπροληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και στο Πανεπιστήμιο.

 Επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους, με αποκλειστική επιβάρυνση του κράτους και των εργοδοτών.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε σε συλλαλητήριο
Την Τετάρτη 8Δεκεμβρίου,
στις18:00 στην Πλατεία Ελευθερίας.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δείξει ότι μπορούμε να διαδηλώνουμε παίρνοντας όλα τα μέτραπροφύλαξης, τηρώντας τις αποστάσεις και τα άλλα υγειονομικά μέτρα. Ότι πίσω από τις μάσκες έχουμε φωνή! Τώρα είναι η ώρα της συμμετοχής όλων και της αγωνιστικής διεκδίκησης!

Καλούμετα Διοικητικά Συμβούλια, των υγειονομικών, των σωματείων Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, των ΕΒΕ, των αγροτικών, φοιτητικών, πολιτιστικών συλλόγων και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής μας να συνεδριάσουν καιανσυμφωνούν με το κείμενο του ψηφίσματος να το υπογράψουν:

 

Στο μέτωπο της Υγείας δεν περισσεύει κάνεις!”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το