Τοπικά

Συγκροτήθηκαν επιτροπές εξέτασης αιτήσεων για το εφάπαξ ειδικό βοήθημα σε δημότες με κομμένο ρεύμα

Επιτροπές για την εξέταση των υποβληθεισών αιτήσεων και την αξιολόγηση της πραγματικής οικονομικής και περιουσιακής κατάστασης, δημοτών – ευπαθών καταναλωτών, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών, για τη χορήγηση εφάπαξ ειδικού βοηθήματος και άμεσης εντολής επανασύνδεσης, συστήθηκαν στους Δήμους Ζαγοράς-Μουρεσίου και Αλμυρού.

Στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου η επιτροπή απαρτίζεται από τους εξής:
-Τον κ. Κοντογιώργο Απόστολο, αντιδήμαρχο Ζαγοράς-Μουρεσίου, ως εκπρόσωπο του Δήμου, με αναπληρωτή του τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σουλδάτο Απόστολο.
-Τον κ. Λάππα Στέφανο ως εκπρόσωπο του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.) της Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδας – Περιοχής Βόλου.
-Τον κ. Κουπριντζιώτη Βασίλειο ως εκπρόσωπο του προμηθευτή ΔΕΗ Α.Ε.
-Ως συντονιστής της επιτροπής ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Οικονόμου Γεώργιος του Δημητρίου, ο οποίος ταυτόχρονα θα εκτελεί και χρέη γραμματέα της επιτροπής.
Οι συνεδριάσεις της επιτροπής θα γίνονται κατόπιν πρόσκλησης που θα απευθύνει στα μέλη ο συντονιστής και θα λαμβάνουν χώρα στο Δημοτικό Κατάστημα Ζαγοράς, στη Ζαγορά, ή οπουδήποτε αλλού απαιτηθεί.
Να αναφερθεί ότι το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.
Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.
Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Στον Δήμο Αλμυρού
Στο μεταξύ, αντίστοιχη επιτροπή συγκροτήθηκε και στον Δήμο Αλμυρού με απόφαση του δημάρχου Βαγ. Χατζηκυριάκου.
Την επιτροπή απαρτίζουν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γεώργιος Παπαϊωάννου, με αναπληρωτή τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλειο Αργυρόπουλο, τον εκπρόσωπο της ΔΕΗ Βασίλειο Κουπριντζιώτη, με αναπληρώτρια την Άρτεμη Καλφαγιώργου και τον εκπρόσωπο του ∆Ε∆∆ΗΕ ∆ημήτριο Μπατσκίνη με αναπληρωτή τον Στέφανο Λάππα.
Συντονιστής της επιτροπής είναι ο κ. Παπαϊωάννου και γραμματειακή υποστήριξη θα παρέχεται από τη δημοτική υπάλληλο Αθανασία Βαλκανιώτου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το