Τοπικά

Συγκέντρωση συνταξιούχων αύριο στην πλατεία Ρήγα Φεραίου

Συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου (μπροστά από το Δημαρχείο) θα πραγματοποιήσουν αύριο Τρίτη, στις 11 το πρωί, μέλη των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Μαγνησίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Οι συνταξιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις τους ενάντια την πολιτική της κυβέρνησης, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ετοιμάζει νέο σφαγιασμό για τις πενιχρές συντάξιμες αποδοχές μας με τον νόμο «Κατρούγκαλου», την κατάργηση του αφορολόγητου, την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων, την οριστική αφαίρεση του ΕΚΑΣ, την κατακρεούργηση των συντάξεων χηρείας την μείωση του αφορολόγητου».

Τα αιτήματά τους είναι:
• Κανένας επανυπολογισμός, καμία εφαρμογή της μείωση με την προσωπικής διαφοράς στις κύριες και επικουρικές μας συντάξεις και την κατάργηση του νόμου 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου).
• Να δοθούν άμεσα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις και να ορισθεί η κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ από τα 360 που είναι σήμερα.
• Όχι στη μείωση του αφορολόγητου και την περικοπή των οικογενειακών μας επιδομάτων και του ΕΚΑΣ των συντάξεων χηρείας.
• Να αποδοθεί σύνταξη σε όσους συνταξιούχους έχουν οφειλές στον ΟΑΕΕ με βάση τα χρόνια πού έχουν πληρώσει και όχι να οδηγούνται στο σφαγείο των 360 Ευρώ.
• Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. Αποκλειστικά, δημόσια δωρεάν υγεία για όλους, κατάργηση και απαγόρευση σε κάθε εμπορευματοποίηση.
• Διεκδικούμε ό,τι μας έχει αφαιρεθεί, από όλο το αντισυνταξιουχικό – αντιασφαλιστικό νομικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις.
• Να αποδοθούν άμεσα χωρίς αιτήσεις, δικαστήρια και προαπαιτούμενα, ό,τι ακόμα η κυβέρνηση αυθαίρετα παρακρατεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις και την εισφορά αλληλεγγύης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το