Τοπικά

Συγκέντρωση στον Βόλο στη μνήμη Γρηγορόπουλου

Δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς διοργανώνουν σήμερα, επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, συγκέντρωση και πορεία, με σημείο συνάντηση το κτίριο Παπαστράτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής και τονίζει πως «κανένας Δεκέμβρης δε θα τελειώσει πότε όσο υπάρχει εκμετάλλευση. Όλοι στους δρόμους ενάντια στην κυβέρνηση και την πολιτική της».
Μεταξύ άλλων αναφέρει πως «δέκα περίπου χρόνια από το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης και εννιά από την εξέγερση του 2008, ο κοινωνικός πόλεμος είναι παρόν σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής μας ζωής. Οι μηχανισμοί και οι οικονομικοί και πολιτικοί τους πάτρωνες που δολοφόνησαν στις 6 Δεκέμβρη του 2008 τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, είναι οι ίδιοι που μοιράζουν θάνατο στην κοινωνική πλειοψηφία από τη Μάνδρα, μέχρι τα νερά του Αιγαίου και από τα εργατικά κάτεργα της σύγχρονης «ανάπτυξης», μέχρι τα προγράμματα της δουλείας σε Δήμους και περιφέρειες.
Για να μη ζήσουμε στις φυλακές της εικονικής πολυτελούς πραγματικότητας, αλλά σε έναν κόσμο που ο κοινωνικά παραγόμενος πλούτος θα είναι ελεύθερος και προσβάσιμος σε όλους, πρέπει να συγκρουστούμε με τις ίδιες τις ρίζες της κρίσης που είναι η εκμετάλλευση και το σύστημα που τη συντηρεί και τη γεννά».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το