Τοπικά

Συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου από τις αριστερές οργανώσεις

Συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου, στο ύψος του Μνημείου Ηρώων, πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 18.30, η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου και το Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης φέρνουν προς ψήφιση το αντιδραστικό νομοσχέδιο- τομή. Πυξίδα των αντεργατικών μέτρων είναι οι πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ, που επιχειρείται να επιβληθούν και στους εργαζόμενους στην χώρα μας. Ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει εργασιακή ζούγκλα και σύγχρονη σκλαβιά. Όλα τα μέτρα ευνοούν αποκλειστικά τους εργοδότες και το κεφάλαιο. Η «ευέλικτη» ρύθμιση του ωραρίου σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όποτε, όταν και όσο συμφέρει την επιχείρηση ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε συνεχή εκβιασμό.
Οι βασικές αντεργατικές διατάξεις του νομοσχεδίου φέρνουν:
• Κατάργηση του οκταώρου και επιβολή 10ωρης εργασίας και εβδομάδας 50 ωρών εργασίας, (μέσω ατομικών συμβάσεων). Οι επιπλέον ώρες δεν θα αμείβονται αλλά θα μετατρέπονται σε χρωστούμενα ρεπό, ή μειωμένες ώρες. Ταυτόχρονα η πολυδιαφημιζόμενη κάρτα εργασίας θα ξεκλειδώνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας.
• Το καθεστώς αργίας της Κυριακής δέχεται ένα ακόμα σκληρό χτύπημα, καθώς προστίθενται πολλοί κρίσιμοι κλάδοι για το κεφάλαιο.
• Κατάργηση του ΣΕΠΕ και μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή, αφήνοντας την εργοδοτική ασυδοσία να ξεσαλώσει.
• Ουσιαστική κατάργηση της δυνατότητας νομικής διεκδίκησης της επαναπρόσληψης με την καταβολή επιπλέον αποζημίωσης, δίνοντας στο κεφάλαιο πλήρη ασυλία για τις απολύσεις.
• Υπονόμευση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με την ενίσχυση των επιχειρησιακών και την προώθηση των ατομικών
• Αύξηση των υπερωριών σε ετήσια βάση σε 150 ώρες με ταυτόχρονη μείωση της αξίας τους.
• Μονιμοποίηση και επέκταση της τηλεεργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας, σβήνοντας τα όρια μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου.
• Παραπέρα χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, στη συνδικαλιστική δράση, με ηλεκτρονικό φακέλωμα, ποινικοποίηση της απεργιακής περιφρούρησης, αύξηση του προσωπικού ασφαλείας σε ποσοστό που πρακτικά ακυρώνει την απεργία. Ταυτόχρονα επιβάλλεται στα σωματεία η εφαρμογή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Σύμφωνα με τη Λέσχη, ο μαχητικός, αποφασιστικός απεργιακός αγώνας και ο συντονισμός των πρωτοβάθμιων σωματείων αλλά και των εργατικών αντιστάσεων σε χώρους δουλειάς και γειτονιές είναι ο μόνος νικηφόρος δρόμος! Για ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα ρήξης και ανατροπής που θα γκρεμίσει αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Για ένα εργατικό κίνημα στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων πέρα από τα παζάρια των γραφειοκρατών που θα αμφισβητήσει και θα γκρεμίσει το πέπλο συναίνεσης και συνδιαλλαγής των ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ. οι οποίοι αναβάλλοντας διαρκώς απεργίες επιβεβαιώνουν τον ρόλο του «κοινωνικού εταίρου» που θα θυσιάσει την τάξη μας στο βωμό της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Τέλος, οι οργανώσεις του ΝΑΡ και της νΚΑ της Μαγνησίας, καλούν σε συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη την Τετάρτη 16/06 στις 18:30 στην παραλία του Βόλου

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το