Τοπικά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Βασίλη Μάγγου και πορεία στο κέντρο του Βόλου

Φίλοι και συναγωνιστές του Βασίλη Μάγγου πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση έξω από το σπίτι του στο κέντρο του Βόλου, διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην έκδοση του πορίσματος της Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για τον ξυλοδαρμό του, τον περασμένο Ιούνιο, έξω από τα δικαστήρια του Βόλου.  Aκολούθησε πορεία που κινήθηκε στις οδούς Γαλλίας, Σπυρίδη και Ερμού ενώ ολοκληρώθηκε στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου όπου οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν.

Υπενθυμίζεται ότι στις 13 Ιουνίου 2020, κατά τη διάρκεια της μεγάλης κινητοποίησης κατοίκων του Βόλου για το πρόβλημα της αέριας ρύπανσης, υπήρξε συμπλοκή μερίδας των διαδηλωτών με δυνάμεις των ΜΑΤ. Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις, ενώ έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών. Ανάμεσα στους συλληφθέντες ήταν και ο Βασίλης Μάγγος, ο οποίος νοσηλεύτηκε τέσσερις ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ώστε να αντιμετωπιστούν οι κακώσεις που είχε υποστεί από τον ξυλοδαρμό του, την επόμενη μέρα έξω από τα δικαστήρια.

Μετά τον τραγικό θάνατο του Βασίλη Μάγγου και τις καταγγελίες πολιτών για την αστυνομική βία, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δεσμεύτηκε για την ενδελεχή έρευνα των γεγονότων και την άμεση ενημέρωση. Παρ’ όλα αυτά η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το