Τοπικά

Συγχαρητήρια επιστολή Υφυπουργού Παιδείας Ζέττας Μ. Μακρή προς τις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Βόλου

Με τα συναισθήματα έντονα ακόμα από τη χθεσινή συγκλονιστική εμφάνιση του Μουσικού Σχολείου Βόλου στη συναυλία που επιμελήθηκε ο τεράστιος Έλληνας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος για τους σκοπούς της Αμυμώνης, θα ήθελα να εκφράσω δημόσια τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια στις μαθήτριες, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Βόλου.
Η σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών φιλοξένησε την ορχήστρα και τη χορωδία του βολιώτικου σχολείου και η κατάμεστη αίθουσα αγκάλιασε το ταλέντο των παιδιών και καταχειροκρότησε την άψογη εκτέλεση, την σπουδαία ερμηνεία και τον υποδειγματικό συντονισμό αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς μαθητών και εκπαιδευτικών και της αγάπης τους για τη μουσική.

Παραβρέθηκα στη συναυλία ως υπερήφανη συμπολίτης των συμμετεχόντων αλλά και ως Υφυπουργός Παιδείας μια και εκτιμώ κάθε ευκαιρία να δω από κοντά και να επιβραβεύσω την προσπάθεια και το έργο, που παράγεται στο σχολικό περιβάλλον και βρίσκει τον τρόπο, τον χρόνο και τον τόπο να παρουσιαστεί σε ευρύτερο κοινό.
Το Μουσικό Σχολείο της πόλης μας το παρακολουθώ στενά και το συναντώ σε ποικίλες δράσεις μια και είναι ένα δραστήριο κύτταρο της βολιώτικης κοινωνίας. Ωστόσο, χθες στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, μπροστά στα μάτια μου είδα ένα μουσικό σύνολο υψηλών προδιαγραφών, με γερό πάτημα στη σκηνή, ώριμο παίξιμο και ταπεινότητα.
Θαύμασα κάθε νότα και στη διάρκεια των δυο ωρών είχα το προνόμιο να παρατηρώ κάθε ένα μέλος της ορχήστρας και της χορωδίας να συνθέτουν μια μουσική αρμονία που γλύκανε τις ψυχές μας και ανέδειξε τον σκοπό της εκδήλωσης, την ευαισθητοποίηση και τη στήριξη της «Αμυμώνης» του Πανελλήνιου Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες.

Η συνύπαρξη του Μουσικού Σχολείου Βόλου στη σκηνή με την Έλλη Πασπαλά και το Χρήστο Θηβαίο υπό την επιμέλεια του Διονύση Σαββόπουλου ήταν πραγματικά συγκινητική και το τέλος κάθε τραγουδιού ξεσήκωνε ένα χειροκρότημα που έβγαινε απευθείας από την καρδιά. Και για όλα αυτά κάθε έπαινος ανήκει στις μαθήτριες και στους μαθητές, στον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Βόλου κ. Μανδράκη, στον μαέστρο κ. Κουκουσέλη, στις υπεύθυνες για τη διδασκαλία της χορωδίας κυρίες Μαζέρα και Κουτσαυλή.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου τίμησε την εκδήλωση, τα παιδιά και την Αμυμώνη και η παρουσία της αλλά και η εγκάρδια συνομιλία της με το Μουσικό Σχολείο Βόλου μετά την εξαιρετική εμφάνιση ήταν μια σπουδαία ανταμοιβή για ένα σπουδαίο έργο!
Τα λόγια είναι λίγα μπροστά στα συναισθήματα που προκαλέσατε, αγαπημένα και ταλαντούχα παιδιά, άξιοι και εκλεκτοί εκπαιδευτικοί! Συγχαρητήρια σε όλους, συγχαρητήρια στους γονείς και τις οικογένειες σας που στηρίζουν τις επιλογές και τις προσπάθειές σας, δίπλα σας σε κάθε βήμα αυτής της διαδρομής.
Σας εύχομαι καλή συνέχεια στη μουσική σας παιδεία, καλή επιτυχία στους στόχους σας, να είστε δυνατοί και υγιείς να δίνετε γενναιόδωρα τον καλύτερό σας εαυτό! Είστε ευλογημένοι, είμαστε ευγνώμονες!

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το