Τοπικά

Στους 500 οι εθελοντές του «Αχιλλοπούλειου»

Τους 500 προσεγγίζουν οι εθελοντές του Νοσοκομείου Βόλου οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στο σχετικό μητρώο. Πρόκειται για συμπολίτες που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν καταθέσει αίτηση, προκειμένου να βοηθήσουν σε οποιοδήποτε τομέα χρειάζεται βοήθεια το νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ αρκετοί από αυτούς ήδη προσφέρουν.
Εδώ και χρόνια στο Νοσοκομείο βόλου διαθέτει τους «Φίλους του Νοσοκομείου» που δίνουν βοήθεια σε ασθενείς με διάφορους τρόπους.
Παράλληλα υπάρχουν κάποιοι εθελοντές που εδώ και χρόνια προσφέρουν, επειδή αγαπούν τον χώρο της νοσηλευτικής.
Η μεγάλη αλλαγή συντελέστηκε πριν περίπου δύο χρόνια από τη σημερινή διοίκηση η οποία αποφάσισε να προχωρήσει σε μια πιο οργανωμένη μορφή της εθελοντικής προφοράς των συμπολιτών. Έτσι αρχικά απηύθυνε σε ένα κάλεσμα προς την τοπική κοινωνία, ενώ διαμόρφωσε και τις προδιαγραφές, ώστε όλες οι διαδικασίες να είναι διαφανείς και νόμιμες.

Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν κάτι παραπάνω από ενθουσιώδης. Όπως εξήγησε ο διοικητής κ. Ματθαίος Δραμητινός μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία παντού» «αυτή τη στιγμή οι εθελοντές που έχουν καταγραφεί, αγγίζουν τους 500. Τόσοι είναι αυτοί που έχουν εγγραφεί στο μητρώο εθελοντών που δημιουργήσαμε. Έχουν πάρα πολλές ιδιότητες και οι περισσότεροι θέλουν να βοηθούν συστηματικά. Μας βοηθούν στη διαχείριση του ξενώνα βραχείας παραμονής για τους συγγενείς των ασθενών που λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο προσφέροντας μεγάλη εξυπηρέτηση στους ανθρώπους που έρχονται από μακρινές περιοχές. Επίσης ενεργοποιήθηκαν πολλοί για τη βιβλιοθήκη στην Παιδιατρική Κλινική που έλαβε πανελλήνια διάσταση. Μέχρι και σημαίνοντα πρόσωπα αυτής της πόλης, τουλάχιστον 10-15 ονόματα, είναι έτοιμοι να συνδράμουν και ζητούν από τη διοίκηση για το πώς μπορούν να προσφέρουν».
Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στην καθημερινή συνεισφορά των «Φίλων του Νοσοκομείου» όπου 10-15 άτομα βοηθούν ποικιλοτρόπως τους ασθενείς που είναι μόνοι τους στο κρεβάτι του πόνου.
Ο κ. Δραμητινός τόνισε πως «όταν ξεκινήσαμε τη θητεία μας ως διοίκηση είχαμε βάλει 80 σχέδια εκ των οποίων το 60-70% έχουν υλοποιηθεί, ενώ και το υπόλοιπο ποσοστό έχει μπει σε μια φάση σταδιακής υλοποίησης».

Ένα από αυτά ήταν και τα αυτόνομα Επείγοντα, όπου ο διοικητής τόνισε πως η εξυπηρέτηση των ασθενών είναι πιο γρήγορη πλέον και η παροχή υπηρεσιών είναι ποιοτικότερη. Βέβαια το αυτόνομο ΤΕΠ χρειάζεται την πρόσληψη επιπλέον μόνιμων γιατρών. Κάθε χρόνο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών απευθύνονται 80.000 άτομα.
Πάνω από 1.000.000 ευρώ κοστολογούνται οι δωρεές από συμπολίτες και φορείς στο Νοσοκομείο Βόλου. Είναι μια σημαντική έκφραση αλληλεγγύης από την τοπική κοινωνία. Και βέβαια για να γίνουν οι δωρεές θα πρέπει να υπάρχει και αποτελεσματικότητα, ο δωρητής να βλέπει ότι η δωρεά του έπιασε τόπο. Και αυτό το κατάφερε η σημερινή διοίκηση. Είναι επίσης σημαντικό να αναφερθεί πως υπήρξαν και πολλοί δωρητές που πρόσφεραν μικρά αλλά πολύτιμα ποσά για την ανανέωση του εξοπλισμού και των υποδομών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το