Τοπικά

Στοπ στις σχολικές εκδρομές και από τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ Βελεστίνου

εκδρομή

Τη λύπη και την αγανάκτησή του εκφράζει ο σύλλογος των εκπαιδευτικών του ΕΠΑ.Λ. Βελεστίνου για την καταδίκη δύο εκπαιδευτικών από το δικαστήριο για περιστατικό που έγινε σε εκδρομή το 2008 από σχολείο του Αλμυρού Μαγνησίας. Με ψήφισμά του δηλώνει ότι δεν θα πραγματοποιήσει καμία νέα μονοήμερη ή πολήμερη εκδρομή, εκτός από αυτές που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης για την φετινή χρονιά. Επίσης τονίζει ότι οι οι εκδρομές αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και ότι “οι εκπαιδευτικοί  που συνοδεύουν σχολική εκδρομή εκθέτουν ανιδιοτελώς την προσωπική και οικογενειακή τους γαλήνη σε κίνδυνο με μοναδικό κίνητρο την αγάπη και φροντίδα για τους μαθητές τους. Την ίδια στιγμή η πολιτεία κλείνει τα μάτια στους κινδύνους της σημερινής πραγματικότητας  και ελαφρά τη καρδία εναποθέτει τις ευθύνες στους εκπαιδευτικούς,  που γίνονται εξιλαστήρια θύματα και μένουν απροστάτευτοι σε περιπτώσεις  κρίσεων”.

Επίσης προτείνει στην ΕΛΜΕ-ΟΛΜΕ άμεσες δράσεις προκειμένου να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά την ευθύνη των καθηγητών που συνοδεύουν μαθητές σε εκδρομές, αλλά και την ηθική και οικονομική στήριξη των δύο εκπαιδευτικών.

Στο μεταξύ τέσσερα σχολεία συνεχίζουν να τελούν υπό κατάληψη καθώς οι μαθητές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι καθηγητές τους πλέον δεν επιθυμούν να τους συνοδεύσουν σε σχολικές εκδρομές. Πρόκειται για το 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το 7ο ΓΕΛ Βόλου, το 2ο ΓΕΛ Βόλου και το 8ο ΓΕΛ Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το