Τοπικά

Στον Βόλο ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης – Καταρτίσθηκε επιχειρησιακό σχέδιο για την τήρηση των μέτρων ενόψει του Αγ. Νικολάου 

Την ανάγκη αυστηρής τήρησης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό υπογράμμισε σήμερα από τον Βόλο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχ. Χρυσοχοϊδης, ενόψει της εορτής του πολιούχους του Βόλου Αγίου Νικολάου, την ερχόμενη Κυριακή.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επισκέφθηκε αρχικά το Δημαρχείο του Βόλου όπου ακολούθησε μακρά σύσκεψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, των δημάρχων Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου και Νοτίου Πηλίου κ.κ. Ευαγ. Χατζηκυριάκου, Δημ. Νασίκα και Μιχ. Μιτζικού, αντίστοιχα, αλλά και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Γιώργου Μουλά, του διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου κ. Ιωαν. Ντόκου, ενώ από πλευράς ΕΛΑΣ μετείχαν ο Ταξίαρχος Αστέριος Μαρτζιώκας, Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Θεσσαλίας, Μιλτιάδης Αλεξάκης, Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας, Αθανάσιος Καλαμπόκας, Υποδιευθυντής Δ.Α Μαγνησίας και Ντιζές Γεώργιος, Β΄ Υποδιευθυντής Δ.Α Μαγνησίας.

«Αυτή η μάχη που δίνουμε είναι καθολική και θα νικήσουμε. Όλοι έχουμε αντιληφθεί τι συμβαίνει και πρέπει να αναλάβουμε την προσωπική μας ευθύνη», είπε και πρόσθεσε ότι η εξέλιξη της πανδημίας στη Μαγνησία δεν ήταν η αναμενόμενη. «Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να τα καταφέρουμε. Δεν πρέπει να γιορτάσουμε όλοι μαζί. Βρίσκομαι στον Βόλο για τη γιορτή του πολιούχου του Αγ. Νικολάου. Πρέπει να δείξουμε ενσυναίσθηση και να τιμήσουμε όσους έφυγαν από τον κορωνοϊό», είπε.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, η αποκλιμάκωση στη Μαγνησία είναι ικανοποιητική, ωστόσο όχι η αναμενόμενη και για αυτό βρέθηκε σήμερα στον Βόλο. “Υπήρξε μία σύσκεψη στην οποία αποφασίστηκε σειρά μέτρων που οφείλουμε να λάβουμε τις επόμενες ημέρες με ευλάβεια όλοι οι θεσμικοί παράγοντες και εκπρόσωποι της Μαγνησίας.  Είμαστε όλοι σίγουροι ότι πρέπει να φτάσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα αποκλιμακούμενοι διαρκώς σε ό,τι αφορά τα κρούσματα και τηρώντας απαρεγκλίτως τις οδηγίες και τις συμβουλές των ειδικών.

Μεθαύριο γιορτάζει ο Αγιος Νικόλαος και γιορτάζουν όλοι οι Νικολάδες της Ελλάδας. Δεν θα γιορτάσουμε όλοι μαζί. Θα γιορτάσουμε και πάλι στα σπίτια μας. Δεν θα ανοίξουν οι εκκλησίες για το κοινό και θα λειτουργήσουν μόνο με τον απαραίτητο αριθμό των ιερωμένων που προβλέπεται από τις σχετικές εγκυκλίους.
Θα φτάσουμε μέχρι τον εμβολιασμό ακολουθώντας αυστηρά τα μέτρα που έχει εφαρμόσει η κυβέρνηση μετά από εισηγήσεις των ειδικών. Ένας είναι ο τρόπος για να βάλουμε εμπόδιο στην πανδημία, να μην συνωστιζόμαστε, να μην υπάρχουν μεγάλες συναθροίσεις και κυρίως σε κλειστούς χώρους”.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης επισήμανε ότι ο αγώνας που δίνουμε είναι και πνευματικός υπό την έννοια ότι περιλαμβάνει το κουράγιο των ανθρώπων, την εγκαρτέρηση, την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη σε αυτούς που νοσούν και στις οικογένειες αυτών που έχασαν τους δικούς τους από ιό.
“Εκφράζω τη συμπαράστασή μου σε όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας. Θα δώσουμε όλοι μαζί τον αγώνα και θα νικήσουμε. Όταν θα αρχίσει η νέα πολιτική εφαρμογή του εμβολιασμού στον πληθυσμό, τότε είμαι βέβαιος ότι σε μικρό χρονικό διάστημα, θα ξανανοίξει η ζωή μας, θα ξαναγίνουμε κανονικοί άνθρωποι και θα ξαναβρεθούμε όλοι μαζί”.


Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε ότι τα μέτρα αποδίδουν και πως ήδη στη Μαγνησία ο ρυθμός διάδοσης του ιού έχει πέσει στο 0,62. «Αυτό φαίνεται και σε όλη τη Θεσσαλία. Φαίνεται και από την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία κατά τις εφημερίες. Βλέπουμε μείωση των εισαγωγών. Άρα σύμφωνα με τους ειδικούς αλλά και με τους αριθμούς, τα μέτρα αποδίδουν» δήλωσε και τόνισε πως πρέπει να συνεχιστούν .Όπως ανέφερε, καλούμαστε όλοι από την ίδια τη ζωή να αντιμετωπίζουμε αυτή την πανδημία με αλληλεγγύη, πρόνοια, σύνεση, σοβαρότητα αλλά κυρίως με προσωπική αυστηρότητα.
«Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για να μπορούμε όσο γρηγορότερα να βγούμε από αυτή την κρίση με λιγότερες απώλειες και να κερδίσουμε τη ζωή μας. Σήμερα παλεύουμε για τη ζωή μας και για τη ζωή των παιδιών μας».

Αργότερα, ο κ. Χρυσοχοϊδης θα επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, από τον οποίο θα ζητήσει τη συνδρομή της Μητρόπολης στην προσπάθεια για αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχ. Μπέος που δώρισε στον υπουργό το βιβλίο της πόλης και ένα αναμνηστικό έμβλημα της Αργούς ζητώντας την συνδρομή του στην προσπάθεια κατασκευής του Μουσείου, λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα την έχει, υπογράμμισε την άριστη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ Δήμου και Υπουργείου για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχιστεί προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το