Τοπικά

Στον Βόλο η συνάντηση Ελλήνων και Κυπρίων απ’ όλο τον κόσμο για το 2ο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Εκατοντάδες έγκριτοι επιστήμονες υψηλής εξειδίκευσης, που προέρχονται -εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο- από τις χώρες: ΗΠΑ, ,Μεγ. Βρετανία, Καναδά, ,Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Κατάρ ,Τουρκία κ.ά. θα βρεθούν για τρεις τουλάχιστον μέρες στο Βόλο , στις 1 έως 3 Δεκεμβρίου

Ο σκοπός τους θα είναι να λάβουν μέρος στο πρωτοπόρο και καινοτόμο για τη χώρα , 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς-EuroMed 2017″(“2nd Pan-Hellenic Conference on Digital Cultural Heritage-EuroMed 2017”) , που διοργανώνεται από τους εξής Φορείς ,οι οποίοι το καθιέρωσαν για την Ελλάδα: Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου , ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. ,Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Δίκτυο “Περραιβία”-Δευτεροβάθμιος Οργανισμός Πολιτισμού και Επιστημών .

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο “Παπαστράτος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ( Οι εγγραφές συνέδρων συνεχίζονται στο link : http://euromed2017.eu ).

Τα χαρακτηριστικά του το Συνεδρίου είναι ο Πολιτισμός, η παιδεία, η έρευνα, η καινοτομία, οι ψηφιακές τεχνολογίες και ο τουρισμός.
Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετέχει και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κων. Καδής , όπως , επίσης και ο Digital Champion της Κύπρου κ. Χειμώνας Στ. και πολλά άλλα υψηλόβαθμα στελέχη πολλών πανεπιστημίων, αλλά και της Ελληνικής και Κυπριακής Δημόσιας Διοίκησης .

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού , του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και του Europe Direct Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υποβλήθηκαν εργασίες σε αριθμό ρεκόρ , από τις οποίες και θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο, περίπου 100 , μετά από επιλογή της επιστημονικής επιτροπής.

Για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς – EuroMed 2017 ,που υποστηρίζεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, συνεργάζονται Πανεπιστημιακοί Φορείς, Πολιτεία και μεγάλες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, Ελλάδας και Κύπρου και συνδυάζεται αυτό με τα παγκόσμια Συνέδρια EuroMed που διοργανώνει το ΤΕ.ΠΑ.Κ. στην Κύπρο κάθε δύο χρόνια.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Παραλιακού Συγκροτήματος “Παπαστράτου” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα αμφιθέατρα «Γ. Κορδάτος» και «Γ. Σαράτσης», που διαθέτουν σύγχρονα μέσα βιντεοπροβολών και τηλεπικοινωνίας (Wi-Fi κτλ.) και θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο , όπως συνέβη και στο 1ο Συνέδριο το έτος 2015, ταξιδεύοντας εικόνες του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλη την Υφήλιο .

Ένα Συνέδριο χρήσιμο για τον Ελληνισμό

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου πιστεύει ότι και το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένο ,όπως συνέβη με το 1ο Συνέδριο , στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 400 σύνεδροι όλων των ειδικοτήτων και των Επιστημών , όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους σημαντικότατοι επιστήμονες της Ψηφιοποίησης , να ανταλλάξουν απόψεις και να σχεδιάσουν το μέλλον τους μέσα στην έρευνα και στην επιστήμη.
Τα αποτελέσματα του 1ου Συνεδρίου στον τομέα των συνεργασιών ήταν εντυπωσιακά, αφού μέσα από αυτές αξιοποιούνται πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,που αφορούν τον Πολιτισμό , ιδιαίτερα εν όψει του έτους 2018 ,που θεσμοθετήθηκε ως έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Ευρώπη.

Τον ίδιο σημαντικό ρόλο θα επιτελέσει και το 2ο Συνέδριο , που έχει καθιερωθεί, πλέον, ως θεσμός για την Ελλάδα και θα αποτελεί κάθε δύο (2) χρόνια το μεγάλο ραντεβού όλων των Ελλήνων και Κυπρίων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο ,με σκοπό την μελέτη, έρευνα, διάσωση ,προστασία και ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Όλες οι πληροφορίες για το Συνέδριο : http://euromed2017.eu/ Συνεννοήσεις -Οργανωτικά θέματα : Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” -Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 , [email protected] και ΤΕΠΑΚ Dr Μαρίνος Ιωαννίδης , Τηλέφ.: 00357-25002020, E-Mail: [email protected] .

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το