Αθλητισμός

Στον ρυθμό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πόλο Νεανίδων ο Βόλος – Αύριο η τελετή έναρξης στην παραλία

Μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις του υγρού στίβου αρχίζει στην πόλη του Βόλου την Κυριακή. Πρόκειται για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο Νεανίδων, με τη συμμετοχή 16 εθνικών ομάδων.
Το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, η πόλη θα υποδεχθεί τις αθλήτριες, τους προπονητές, συνοδούς των ομάδων, τους τεχνικούς της LEN και τα στελέχη της ΚΟΕ, σε μία εντυπωσιακή τελετή που θα πραγματοποιηθεί στην παραλία του Βόλου στις 8.15 το βράδυ, παρουσία και του Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού και πρώην διεθνή υδατοσφαιριστή Γιώργου Μαυρωτά.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την παρέλαση των ομάδων από το ύψος της Τράπεζας της Ελλάδος ως το Ηρώο της Παραλίας όπου θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί των επισήμων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα λήξει με εντυπωσιακά βεγγαλικά, μόλις ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος και ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Δημήτρης Διαθεσόπουλος κηρύξουν την έναρξη των αγώνων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει χαιρετισμούς επισήμων, την προβολή βίντεο με παρουσίαση των φυσικών καλλονών, της ιστορίας, της γαστρονομίας και του πολιτισμού του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής. Θα ακολουθήσει μία μικρή «ξενάγηση» στο μύθο της Αργούς, με την παρουσία του ιστορικού καραβιού στο χώρο του λιμανιού όπου θα διεξάγεται η εκδήλωση και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με παραδοσιακούς νησιώτικους χορούς από το Κρητικό τμήμα του Πολιτιστικού και Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Βόλου, το οποίο παράλληλα θα συνοδεύσει ζωντανή ορχήστρα με τη συμμετοχή των Θέμη Βαγενά (τσέλο), Κωνσταντίνου Χίνη (ηλεκτρικό τσέλο), Θεοφανώ Μπατσκίνη (βιολί) και Δημήτρη Δεμίρη (ηλεκτρική κιθάρα), η οποία θα αναλάβει να «δέσει» την ελληνική παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική, με διεθνείς μελωδίες. Το καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης θα ολοκληρωθεί με χορογραφία του Κωνσταντίνου Πανόπουλου της σχολής χορού Break A Move, ώστε να κορυφωθεί η γιορτινή ατμόσφαιρα με πυροτεχνήματα. Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Βόλου που θα συμμετάσχει για την απόδοση του Εθνικού και του Ολυμπιακού Ύμνου θα διευθύνει ο μαέστρος Βασίλης Τασούδης.
Την Κυριακή αρχίζουν οι αγώνες. Στο πλαίσιο του Α’ ομίλου η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει στις 8 μ.μ. τη Γαλλία. Την ίδια ώρα θα παίξει με τη Σερβία τη Δευτέρα και με τη Ρουμανία την Τρίτη.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το