Αθλητισμός

Στον παλμό του Ερασιτεχνικού – Τα νέα από τις ομάδες που μετέχουν στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Θεσσαλίας

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τις ομάδες της ΕΠΣΘ, με τον Τοξότη να γνωστοποιεί ότι παίκτης που συμφώνησε για τη νέα σεζόν έχει νοσήσει, χωρίς όμως να έχει έλθει σε επαφή με μέλος της ομάδας. Επίσης, μετά τα Άνω Λεχώνια και ο Ιάσων Άλλης Μεριάς σταμάτησε τις προπονήσεις. Συνεχίζεται η προετοιμασία του Α.Ο. Σκιάθου, ενώ έγινε και ο καθιερωμένος Αγιασμός. Παρελθόν εννέα παίκτες από τον Πύρασο. Επτά ανανεώσεις είχαμε στον Άνθιμο Γαζή. Συγκινητικό αντίο του Πανιωνίου στον Σπύρο Φώτου.

Τοξότης: Δεν είμαστε ψεύτες και πονηροί

Η διοίκηση του Τοξότη εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ποδοσφαιριστής που συμφώνησε με την ομάδα για τη νέα σεζόν έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και ότι βρίσκεται σε καραντίνα, χωρίς να έχει έλθει σε επαφή με μέλος του συλλόγου. Αναλυτικά:

«Με αφορμή το σάλο που έχει δημιουργηθεί λόγω των τελευταίων ύποπτων αλλά και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid-19, σε ομάδες της δύναμης της Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας, ενημερώνουμε ξεκάθαρα ότι κανένα μέλος της ομάδας του Τοξότη Βόλου, δεν έχει έρθει σε επαφή με κάποιο από αυτά.
Επιθυμούμε να καταστήσουμε ξεκάθαρο, ότι ποδοσφαιριστής ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον Covid-19 και έχει τεθεί σε καραντίνα, έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα μας, αλλά σε αυτό το διάστημα ουδέποτε ήρθε σε επαφή με ποδοσφαιριστή ή κάποιο άλλο μέλος της ομάδας, και ουδέποτε παρουσιάστηκε στο γήπεδο, ή στα αποδυτήρια από τις 3 Αυγούστου που ξεκίνησε η προετοιμασία της ομάδας μας.
Επίσης, επιθυμούμε να ενημερώσουμε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι, αν και όποτε προκύψει το παραμικρό θέμα στην ομάδα μας, θα είμαστε οι πρώτοι που θα το ανακοινώσουμε, θα κάνουμε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και θα απευθυνθούμε σε όλους τους αρμόδιους φορείς, ως οφείλουμε, με πρωταρχικό σκοπό να διασφαλίσουμε την υγεία των ποδοσφαιριστών μας πρωτίστως, αλλά και των αντιπάλων και όλων των εμπλεκομένων γενικότερα.
Θα παρακαλούσαμε λοιπόν, όλους του καλοθελητές και καλόβουλους «συκοφάντες» , να συγκρατηθούν, διότι πρέπει να γνωρίζουν ότι η διασπορά ψευδών ειδήσεων είναι και ποινικά «κολάσιμη» και θεωρούμε ότι το κακό και το παράξενο δεν είναι να προκύψει ένα κρούσμα στην ομάδα, καθώς είναι καθαρά θέμα τύχης, αλλά το να αιωρείται ότι αυτό συνέβη και κάποιοι το αποκρύπτουν με δόλο. Αυτοί οι «κάποιοι» δεν είμαστε εμείς. Στην ομάδα μας λοιπόν, δεν υπάρχουν ούτε ψεύτες, ούτε ανεύθυνοι, ούτε πονηροί. Το αντίθετο μάλιστα».

Αγιασμός στον Α.Ο. Σκιάθου
Με τον καθιερωμένο Αγιασμό ξεκίνησε η νέα εβδομάδα στον Α.Ο. Σκιάθου και ενώ  η ποδοσφαιρική ομάδα συνεχίζει εντατικά την προετοιμασία με προπονήσεις που αρχίζουν στις 7 το πρωί στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου.
Ο Αγιασμός πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Αυγούστου πριν την προπόνηση, παρουσία του προέδρου του Α.Ο. Σκιάθου κ. Γιώργου Τσότσου, μελών του Δ.Σ., προπονητή και παικτών. Τον Αγιασμό τέλεσε ο π. Νικόλαος Σταματάς που ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα της Σκιάθου.
Από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της ομάδας ευχήθηκε καλή δύναμη σε μια δύσκολη ποδοσφαιρική σεζόν που ξεκινάει αρχές Σεπτεμβρίου, χωρίς τραυματισμούς.

Δεν συνεχίζουν εννέα παίκτες στον Πύρασο
Εννέα ποδοσφαιριστές δεν συνεχίζουν στον Πύρασο τη νέα σεζόν. Η διοίκηση εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τους ευχαριστεί για την προσφορά τους, ενώ ευχαριστεί και το περσινό τεχνικό τιμ. Αναλυτικά: «Η διοίκηση του Πυράσου ευχαριστεί θερμά τον προπονητή Χρήστο Αναγνώστου, τον Γιώργο Ράλλη και τους ποδοσφαιριστές που πέρυσι αγωνίστηκαν σε μια δύσκολη σεζόν στην ομάδα μας και δεν συνεχίζουν στον Πύρασο: Κώστα Νιφόρο, Ρομάριο Καλέμι, Χρήστο Λανάι, Κώστα Κικίδη, Χρήστο Κερατίδη, Σέρτζιο Μπαράκου, Μάκη Μάνο, Θεοδόση Αναστασίου, Αναστάση Τσέργα. Όλοι τους βρέθηκαν στον Πύρασο σε μια δύσκολη συγκυρία και προσπάθησαν για το καλύτερο κάτω από συνθήκες που δεν ήταν οι ιδανικές».

Έμεινε στον Α. Γαζή ο Λ. Κόρμπας

Επτά νέες ανανεώσεις στον Άνθιμο Γαζή
Επτά ακόμη ποδοσφαιριστές του Ανθίμου Γαζή συμφώνησαν να παραμείνουν στην ομάδα και τη νέα περίοδο. Ο λόγος για τους Γιάννη Λινάρδο (15 συμμετοχές και 2 γκολ πέρυσι), Παναγιώτη Δημόπουλο (14 συμ., 2 γκολ), Βαλάντη Παπαδόπουλο (5 συμ., 1 γκολ), Βασίλη Μυλωνά (6 συμ.), Λεωνίδα Κόρμπα (14 συμ., 5 γκολ), Σπύρο Δανιλόπουλο (7 συμ., 3 γκολ) και Προκοπή Ευαγγελό (3 συμ., 1 γκολ).

Στις ανακοινώσεις του συλλόγου αναφέρονται μεταξύ άλλων: «Ο Παπαδόπουλος θεωρείται πολύ έμπειρος αφού έχει αγωνισθεί σε αρκετές τοπικές ομάδες ενώ αν και αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή έχει έφεση στο σκοράρισμα. Ο Δημόπουλος στα 28 του χρόνια δείχνει τα τελευταία χρόνια μια σταθερότητα και αγωνίζεται τόσο στο αριστερό άκρο της άμυνας όσο και στο δεξί και διακρίνεται για το πείσμα του και την ταχύτητα του. Ο Λινάρδος, διακρίνεται για τα σωματικά του προσόντα και αγωνίζεται στο κέντρο, όντας ένα εργαλείο στα χέρια του κάθε προπονητή. Ο Μυλωνάς, που κατάγεται από τις Μηλιές, αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας, αποτελεί έναν από τους πιο σταθερούς παίχτες και διακρίνεται για το πάθος και για τα αμυντικά του καθήκοντα.

Ο Σπύρος Δανιλόπουλος διακρίνεται για το δυναμικό του παίξιμο, ενώ θεωρείται δίκαια ένας από τους κορυφαίους σκόρερ της Μαγνησίας. Έχει αγωνιστεί σε Εθνικό, Θησέα, Ρήγα Φεραίο, Μαγνησιακό, Πύρασο και Ιάσονα Άλλης Μεριάς. Ο Λεωνίδας Κόρμπας δεν χρειάζεται ιδιαίτερη αναφορά ενώ έχει αγωνιστεί σε Θησέα, Ρήγα Φεραίο, Νηλέα, Σαρακηνό και Τοξότη. Ο Προκόπης Ευαγγελός είναι 25 χρονών, είναι ένας δυναμικός επιθετικός που διακρίνεται για την έφεση στο σκοράρισμα ενώ έχει αγωνιστεί σε Ολυμπιακό Βόλου (Β’ ΠΑΕ), Δάφνη, Αγία Άννα και Ιάσονα Άλλης Μεριάς».

Συγκινητικό αντίο του Πανιωνίου στον Σπ. Φώτου

Μετά από αρκετά χρόνια ο Σπύρος Φώτου δεν θα συνεχίσει στην τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου (τον έχει αντικαταστήσει ο Χρήστος Γκάγκας). Όμως οι «κυανέρυθροι» αναγνωρίζουν την μεγάλη του προσφορά στον σύλλογο και τον αποχαιρέτησαν με ένα συγκινητικό κείμενο, που υπογράφεται από τον υπεύθυνο Τύπου Ηλία Σχορτσιανίτη:

«Ο Σπύρος Φώτου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας του Πανιωνίου Νέας Ιωνίας. Ο ίδιος τίμησε επάξια την κυανέρυθρη φανέλα για επτά χρόνια και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στους αγωνιστικούς χώρους. Επίσης, αγωνίστηκε για τρεις σεζόν με την ομάδα της Αστραπής Μεσοποταμίας στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καστοριάς.
Άνθρωπος και προπονητής αγαπητός και συμπαθής στον παλμό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού Μαγνησίας ανέλαβε το «τιμόνι» της τεχνικής ηγεσίας του Πανιωνίου και το οδήγησε με απόλυτη ασφάλεια στον τελικό του προορισμό μετά από 21 ολόκληρα χρόνια παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας της Νέας Ιωνίας.
Πανάξιος οικογενειάρχης με αρχές, αξίες, ήθος, πρόσφερε αφιλοκερδώς στην αγαπημένη του ομάδα την οποία καθοδήγησε με ανιδιοτέλεια και σεβασμό.
Ο «Φοιρός» της Νέας Ιωνίας αισιόδοξος και ενθουσιώδης διαθέτει την ικανότητα να μετατρέψει τις σκέψεις του σε συγκεκριμένες ενέργειες για να επιτύχει τους στόχους του. Η καλή του καρδιά και η ευγένεια του είναι ανιδιοτελής, γι’ αυτό δεν περιμένει αντάλλαγμα για ό,τι προσφέρει. Εκφράζει αυτό που πιστεύει και δεν κρύβει τίποτα. Ευχάριστος και καλός συνομιλητής βγάζει τον καλύτερο του εαυτό και λειτουργεί τέλεια κάτω από πίεση. Διατηρεί την φράση «Ζήσε και άσε τους άλλους να ζήσουν» γι’ αυτό και είναι αρεστός. Σύσσωμη η διοίκηση του συλλόγου εκφράζει την ευγνωμοσύνη της και τον ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία καθ’ όλη την παρουσία του στον Πανιώνιο που ήταν πολυετής και πολύπλευρη. Πάντως ο πολύπειρος και εμβληματικός πρώην τεχνικός του Πανιωνίου θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην δεύτερη οικογένεια του και θα συμβάλλει με το δικό του τρόπο. Σε ευχαριστούμε για όλα και για τις αξέχαστες στιγμές που μας χάρισες κόουτς».

Ο ΑΟΑΛ παρουσίασε τον Ρήγα

Απέκτησε Ρήγα ο Α.Ο. Άνω Λεχωνίων
Μπορεί να σταμάτησαν προσωρινά οι προπονήσεις στον Α.Ο. Άνω Λεχωνίων, αλλά η ομάδα συνεχίζει τις μεταγραφές. Τελευταίο απόκτημα ο 17χρονος κεντρικός αμυντικός Θόδωρος Ρήγας. Η ανακοίνωση: «Ο Α.Ο. Άνω Λεχωνίων με χαρά ανακοινώνει την απόκτηση του δεκαεπτάχρονου στόπερ Θοδωρή Ρήγα. Ο αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός έχει δείξει εξαιρετικά δείγματα και είμαστε χαρούμενοι που πλέον
είναι μέλος της οικογένειας του ΑΟΑΛ. Θοδωρή σου ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες».
Στο μεταξύ, ο Α.Ο. Άνω Λεχωνίων ευχαριστεί θερμά το κατάστημα αθλητικών ειδών Cougar Sport Βόλου, καθώς και τον φίλαθλο της ομάδας Δασκαλόπουλο Γιάννη για την ευγενική χορηγία των ποδοσφαιρικών μπαλών».

Σταμάτησαν οι προπονήσεις στον Ιάσονα Ά.Μ.
Μετά τον Α.Ο. Άνω Λεχωνίων και ο Ιάσων Άλλης Μεριάς αποφάσισε να σταματήσει προσωρινά τις προπονήσεις. Η ανακοίνωση: «H διοίκηση του Α.Σ. Ιάσων Άλλης Μεριάς με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ομάδες της Ένωσης Θεσσαλίας αλλά και με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στους αθλητές, τις οικογένειές τους αλλά και τους συμπολίτες μας, ανακοινώνει την προσωρινή αναστολή των προπονήσεων στο πλαίσιο της πρόληψης για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Για οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα υπάρξει νέα σχετική ενημέρωση».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ο εξοστρακισμός μιας ιδιοφυίας

  Του Αχιλλέα Παπαρσένου* Βιβλίο: Charlie Chaplin vs America Συγγραφέας: Scott Eyman Εκδ. Simon &…

17 Μαρτίου 2024

Απεβίωσε στα 68 του χρόνια ο θρυλικός Ιάπωνας καλλιτέχνης Akira Toriyama – «Έφυγε» ο «πατέρας» των μάνγκα και άνιμε

  Του Γιάννη Ιατρού Θλίψη έχει προκαλέσει η είδηση του θανάτου του Akira Toriyama, «πατέρα»…

17 Μαρτίου 2024

Η Ψαλτική Παράδοση της Μαγνησίας

  Του Κων/νου Χαριλ. Καραγκούνη, καθηγητού της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών Η Μαγνησία καυχάται για…

17 Μαρτίου 2024

Σύσκεψη με το Υπουργείο Ναυτιλίας το μεσημέρι της Τετάρτης – Ακτοπλοϊκή σύνδεση Β. Σποράδων με τη Θεσσαλονίκη

Το θέμα της επαναδρομολόγησης ταχύπλοου πλοίου που θα συνδέει τις Βόρειες Σποράδες με τη Θεσσαλονίκη…

17 Μαρτίου 2024

Πλούσιες αποκριάτικες εκδηλώσεις σε Βόλο και Μαγνησία

Ένα πληθωρικό απόγευμα από δράσεις, που θα προσφέρουν ψυχαγωγία, δημιουργία και κέφι, πρόκειται να εξελιχθεί…

17 Μαρτίου 2024

18χρονος αποπειράθηκε να βιάσει 8χρονη στις τουαλέτες του ΚΥΤ

Τον τρόμο έζησε ένα 8χρονο κοριτσάκι από τη Συρία, στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της…

17 Μαρτίου 2024