Αθλητισμός

Ιδανικά άρχισε τα πλέι άουτ ο Βόλος 2-0 τον Αστέρα στην Τρίπολη

Με το δεξί στα πλέι άουτ μπήκε ο Βόλος. Οι «κυανέρυθροι» με δύο γκολ που πέτυχαν στο δεύτερο ημίχρονο, με τους Κόμπα και Γκαρσία, επικράτησαν με 2-0 του Αστέρα στην Τρίπολη και πανηγύρισαν τη δεύτερη φετινή νίκη εκτός έδρας.

Μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Βόλου στην Τρίπολη σε επτά παιχνίδια για τη Σούπερ Λιγκ. Μέχρι χθες είχε τρεις ήττες και τρεις ισοπαλίες στο «Θ. Κολοκοτρώνης».

Ο Βόλος έφτασε στους 22 βαθμούς και αποκτά καλή ψυχολογία, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Το θέαμα ήταν μέτριο στο πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Βόλου να έχει την ελαφρά πρωτοβουλία των κινήσεων και τον Αστέρα να μην μπορεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από το τέρμα του Κόβατς.

Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να επιβάλει τον ρυθμό της στο παιχνίδι, με τις καλές επιθετικές προσπάθειες να είναι μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς σημειώθηκε στο 15’. Ο Παλάσιος σούταρε από τα αριστερά, με την μπάλα να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Κόβατς, ο οποίος ήλεγχε τη φάση.

Στο 20’ ο  Κρέσπι εκτέλεσε κόρνερ, ο Πίτσου έπιασε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του Κόβατς.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε χωρίς κλασικές ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, με τον Βόλο να έχει ανούσια κατοχή μπάλας, ενώ γενικά ο ρυθμός του αγώνα ήταν πολύ χαμηλός.

Ο Βόλος απείλησε το τέρμα του Αστέρα στο 29’. Ο Λούνα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, πάσαρε στον Γκλάβτσιτς, το σουτ του οποίου σταμάτησε πάνω στον Καστάνιος. Στο 32’ σε σέντρα σουτ του Μπερτόλιο ο Σιέλης έβαλε το κεφάλι του με την μπάλα να περνά άουτ.

 

«Καθάρισε» τη νίκη
στο β’ μέρος ο Βόλος

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς καλύτερο από πλευράς θεάματος, με τις δύο ομάδες να ψάχνουν το γκολ. Ο Βόλος ήταν η ομάδα που βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα και πανηγύρισε τη νίκη.

Στο 48’ ο Μπερτόλιο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καστάνιο, σούταρε με δύναμη, με τον Γραμματικάκη να μπλοκάρει την μπάλα με διπλή προσπάθεια.

Ο Αστέρας απάντησε στην ευκαιρία του Βόλου στο 52’. Ο Λύρατζης έκανε το γέμισμα, ο Κωστέας έκανε την προβολή στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον Κόβατς να διώχνει την μπάλα με υπερένταση σε κόρνερ.

Ο Βόλος βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο γκολ στο 63’. Ο Ντε Κάμπς έκανε ωραία μπαλιά για τον Κόμπα, ο οποίος έφυγε στην πλάτη του Λύρατζη, ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πάτησε περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Γραμματικάκη για να γίνει το 0-1.

Πολύ γρήγορα οι «κυανέρυθροι» έφτασαν σε δεύτερο γκολ στο 69’. O Γκαρσία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γραμματικάκη, μετά από μπαλιά του Λούνα, ο βοηθός σήκωσε αρχικά τη σημαία για οφσάιντ στον Λούνα, ο οποίος έδωσε την ασίστ. Η φάση εξετάστηκε από τον VAR, με τον Ισπανό να αρχίζει την προσπάθειά του από κανονική θέση, με το γκολ να μετρά.

Στο τελευταίο 20λεπτο οι παίκτες του Χρήστου Κόντη διαχειρίστηκαν άψογα το παιχνίδι, δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα από τον Αστέρα και πανηγύρισαν μία πολύ σημαντική νίκη στην πρεμιέρα των πλέι άουτ.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Κωνσταντίνου (Πρέβαζας/Λευκάδας), Κολλιάκος (Αθηνών)

4ος διαιτητής: Κατοίκος (Αθηνών)

Κίτρινες: Λύρατζης, Γκρόζντανιτς-Λούνα, Σιέλης, Μύγας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Γραμματικάκης, Λύρατζης, Καστάνιο, Πίτσου, Χουχούμης (76’ Άλβαρες), Αλάγκμπε, Σουρλής (46’ Γκρόζντανιτς), Παλάσιος (67’ Ζουγλής), Μπαρτόλο (85’ Σίτο), Κρέσπι, Κωστέας (76’ Μάντζης).

ΒΟΛΟΣ: Κόβατς, Μύγας, Καλογερόπουλος, Σιέλης (96’ Ασλανίδης), Άλχο, Λούνα, Γκλάβτσιτς, Ντε Καμπς, Μπερτόλιο (77’ Τσοκάνης, 86’ λ.τρ. Τρουιγέ), Κόμπα, Γκαρσία (86’ Μωραΐτης).

Share
Ετικέτες: ΠΑΕ Βόλος

Πρόσφατα άρθρα

Κιμ Καρντάσιαν: Κατηγορείται για «οικολογική τρομοκρατία» – Πέταξε με το ιδιωτικό της τζετ 5 φορές σε μία μόνο ημέρα

Η Κιμ Καρντάσιαν κατηγορήθηκε για «οικολογική τρομοκρατία», αφού καταγράφηκε να κάνει περισσότερες από 30 πτήσεις…

16 Μαρτίου 2024

ΕΝΚΑ Βόλου: Vegetarian λευκό τυρί με υλικά ζωικής προέλευσης

Από την Ομάδα Εργασίας για την Ασφάλεια Τροφίμων και τη Διατροφή, Ένωση Καταναλωτών Βόλου και…

16 Μαρτίου 2024

Ανήλικος έβαλε φωτιά στα μαλλιά συμμαθήτριας του εντός του σχολείου

Συνεχιζόμενη είναι η βία μεταξύ ανηλίκων, η οποία έχει μεταφερθεί ακόμα και μέσα στις σχολικές…

16 Μαρτίου 2024

Αλλαγή ώρας – Αντίστροφη μέτρηση για τη θερινή

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου, δηλαδή στις 31 Μαρτίου του 2024, αναμένεται να επανέλθει η…

16 Μαρτίου 2024

“Αγκαλιά” με τον τίτλο ο Ολυμπιακός νίκησε 3-1 την Αγία Άννα με ανατροπή

Με ανατροπή στο τελευταίο τέταρτο ο Ολυμπιακός Βόλου «αγκάλιασε» τον τίτλο στην Α’ ΕΠΣΘ. Στο…

16 Μαρτίου 2024

Αυτή τη στιγμή παίζουμε στην παράταση – Τούρκος σεισμολόγος προειδοποιεί για σεισμό έως και 7,6 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη

«Καμπανάκι» για έναν πολύ ισχυρό σεισμό που θα χτυπήσει την Κωνσταντινούπολη χτύπησε ακόμα ένας σεισμολόγος…

16 Μαρτίου 2024