Τοπικά

Στον καθαρισμό των τάφρων τροφοδοσίας της λίμνης Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Στον καθαρισμό των τάφρων τροφοδοσίας της λίμνης Κάρλας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό το έργο: «Συντήρηση και καθαρισμός τάφρων τροφοδοσίας λίμνης Κάρλας». Το έργο είναι προϋπολογισμού 322.400,00 € (με ΦΠΑ) και έχει ως φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό πετυχαίνουμε δυο στόχους. Πρώτον την αντιπλημμυρική προστασία των περιοχών γύρω από τις τάφρους τροφοδοσίας και δεύτερον την βέλτιστη και ανεμπόδιστη παροχή της λίμνης Κάρλας από τις απορροές του Πηνειού ποταμού. Με σχέδιο και προγραμματισμό συνεχίζουμε να παράγουμε σε μια δύσκολη περίοδο, υλοποιώντας ένα έργο ουσίας για το περιβάλλον, τη λίμνη Κάρλα, τον υδροφόρο ορίζοντα και τους αγρότες».

Η υπογραφείσα σύμβαση έχει ως κύριο αντικείμενο την υλοποίηση εργασιών συντήρησης, καθαρισμού από τη βλάστηση και αποκατάστασης της διατομής των χωμάτινων τάφρων μεταφοράς νερού από τον ποταμό Πηνειό στη λίμνη Κάρλα. Οι εργασίες θα γίνουν σε επιλεγμένα τμήματα, των χωμάτινων τάφρων 7Τ, 2Τ και Σ4 σε μήκος περίπου 9,00km, προκειμένου να εξασφαλιστεί ανεμπόδιστα η ροή του νερού για την τροφοδοσία της λίμνης Κάρλας από τα νερά του π. Πηνειού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το