Τοπικά

Στο Ξουρίχτι για τη Γιορτή Κάστανου ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

 

Στο Ξουρίχτι στη γιορτή κάστανου παρευρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπου είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στα περίπτερα, να συνομιλήσει με παραγωγούς, επισκέπτες και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξουριχτίου.


«Παραδοσιακό καστανοχώρι, το Ξουρίχτι Πηλίου, γιορτάζει και προβάλλει σε μια γιορτή που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής το δυναμικό προϊόν του σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη διεθνή κι εγχώρια συγκυρία.
Το κάστανο στο Ανατολικό Πήλιο, είναι προϊόν η καλλιέργεια του οποίου μπορεί όχι μόνο να δημιουργήσει υπεραξία τοπική, αλλά με έναν αναβαθμισμένο τρόπο επεξεργασίας σε συνθήκες μαζικής παραγωγής μπορεί να διαμορφώσει όρους για υψηλή προστιθέμενη αξία στο ΑΕΠ της Θεσσαλίας και της χώρας συνολικά.
Για να συμβεί αυτό, οφείλουμε με ειλικρίνεια και ρεαλισμό να αντιμετωπίσουμε πρώτα τις άμεσες προκλήσεις. Χρειάζεται αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να συμπεριλαμβάνονται πλέον και τα καιρικά φαινόμενα που είναι εχθρός του καστάνου, στις αποζημιώσεις. Η πολιτεία οφείλει άμεσα να επανεξετάσει την ένταξη του προϊόντος στις συνδεδεμένες ενισχύσεις.
Υπάρχει μεγάλη ποικιλία προϊόντων που μεταποιούνται στο εξωτερικό με βάση το δικό μας κάστανο ως πρώτη ύλη. Θα πρέπει να στηριχθούν οι προσπάθειες των παραγωγών για την παραγωγή και προώθηση νέων, καινοτόμων, μεταποιημένων προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό» επεσήμανε ο Βουλευτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το