Τοπικά

Στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο ενάντια στην καύση σκουπιδιών και στην κατασκευή εργοστασίου SRF/RDF στον Βόλο απευθύνει η Αγωνιστική Κίνηση Εκπαιδευτικών.
Το συλλαλητήριο θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στην αρχή της και η Αγωνιστική Συσπείρωση αναφέρει στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Να σταματήσουμε το έγκλημα σε βάρος της ζωής και της υγείας μας.
Αστικές κυβερνήσεις-ΕΕ, δημοτική και περιφερειακή αρχή σε μοιρασμένους ρόλους στηρίζουν την καρκινογόνα καύση! Μετατρέπουν το Βόλο σε θάλαμο επικίνδυνων τοξικών ρύπων και αερίων. Η δημοτική αρχή, με βάση τον περιφερειακό σχεδιασμό για τα απορρίμματα προωθεί την κατασκευαστή εργοστασίου SRF/RDF για τα κέρδη της ΑΓΕΤ!
Πάνω από το ένα έκτο των σκουπιδιών της Ευρώπης θα καίγεται στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ στο Βόλο! Σύμφωνα με το σχεδιασμό και τις αδειοδοτήσεις, οκτώ χιλιάδες κιλά απορριμμάτων προς καύση, αναλογούν σε κάθε κάτοικο της πόλης, όταν το αντίστοιχο για κάθε ευρωπαίο πολίτη μόλις που προσεγγίζει τα 13,5 κιλά. Και όλα αυτά για την ανταγωνιστικότητα της τσιμεντοβιομηχανίας!
Δε θα πεθάνουμε για τα κέρδη τους! Κέρδη και λαϊκή υγεία δεν συμβιβάζονται!
Τα κέρδη τους, σκοτώνουν! Με την οργανωμένη και κοινή πάλη εργαζομένων, αυτοπασχολούμενων, της νεολαίας, μπορούμε να τους εμποδίσουμε».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το